fbpx

6 Underground – RECENZIJA

5,353FansLike
6,613FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

6 Underground je film Michaela Bay-a koji predstavlja novu verziju superjunaka. Milijarder koji je svjedočio strašnim užasima režima u državi Turgistan odlučuje lažirati svoju smrt kako bi uništio tamošnji režim. Kako takav posao nije mogao obaviti sam pratimo ga u regrutiranju svojih vojnika, koji su iz različitih slojeva društva i poznaju različite vještine te se međusobno ne poznaju. Pošto ne vjeruje u obiteljske vrijednosti svojim vojnicima umjesto imena daje brojeve, on sam je broj jedan, a sama ekipa se sastoji od 5 do 6 članova ovisno o poslu koji obavljaju i koliko ih preživi iz prethodnog zadatka. Kako sam ne poznaje obiteljske vrijednosti ne dozvoljava ni ekipi da se međusobno vežu i sprijatelje, jer među mnogim pravilima ono glavno je da uvijek vojnike ostavljaju iza sebe jer je misija na prvome mjestu, dok oni ispadaju “potrošna roba”.

Žanr: akcija, avantura, komedija
Godina: 2019.
Redatelj: Michael Bay
Glavne uloge: Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 128 minuta
Datum izlaska: 13. prosinca 2019. (NETFLIX)

Prvi dio radnje predstavlja same vojnike, njihove vještine te nas polako uvodi u radnju i prati egzekuciju jednog od vodećih ličnosti u samome režimu. U prvoj misiji pogiba broj 6 nakon čega je zbog zahtjevnosti nastavka misije broj 1 bio prisiljen pronaći njegovu zamjenu (jer oni se nikada ne vračaju po vojnike), te regrutira bivšeg vojnika koji polako počinje utjecati na njihovo stanje uma te im pokušava prići na način da postanu obitelj čemu se broj 1 suprotstavlja u svakoj prilici. Ekipu u nastavku radnja prati u završnici same misije tj. na njenome vrhuncu kada se odlučuju svrgnuti glavnu osobu režima koja kontrolira apsolutno sve. Zbog prethodnih egzekucija osoba bliskih režimu sam dikatator je bio svjestan da dolaze po njega zbog čega je bilo još kompleksnije obaviti samu misiju jer je kontrolirao apsolutno sve i iza sebe imao cijelu vojsku i izmučen narod koji je živio u apsolutnom strahu od smrti.

Film predstavlja superjunake modernoga doba, tj. obične ljude koji uz kvalitetne resurse i iskorištavanje moderne tehnologije uspijevaju svrgnuti režim jedne države. Radnja filma je napravljena na zanimljiv način s nekoliko radnji koje se preklapaju, a opet vode do istog cilja što dodatno podiže dinamiku samoga filma. Korišteno je mnogo efekata koji su napravljeni kvalitetno, a kao bonus na mnogo akcije dolazi jako puno sportskih jurilica koje dodatno podižu samu kvalitetu i dodaju dinamici radnje jer nikada ne znate što će koristiti za bijeg ili za ulazak u jedan od zadataka. Suptilno se kroz cijelu radnju provlači humor koji opušta gledatelja od ponekih mučnijih scena. Scenografija i odabir lokacija za snimanje su odlično pogođeni što u konačnici zaokružuje ovaj film kao nešto što se isplati pogledati, naravno ako imate želudac za takve stvari jer postoji nekoliko scena u filmu koje su poprilično živopisno dočarane.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Prilikom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, kompanija je predstavila i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster...

Kako bi moglo funkcionirati Amazonovo plaćanje skeniranjem dlana

Plaćanja su važan prioritet za Amazon, a tehnološki gigant posljednjih je mjeseci otkrio neke zanimljive financijske značajke. U listopadu 2019. Amazon je...

EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.

Što je VPN?

Virtualna privatna mreža (VPN) nudi veći stupanj zaštite i privatnosti dok surfate internetom, bilo da ste kod kuće ili izvan nje. Proširuje privatnu mrežu...
6 Underground
8

KRATKI PREGLED

Scenografija i odabir lokacija za snimanje su odlično pogođeni što u konačnici zaokružuje ovaj film kao nešto što se isplati pogledati.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here