71. NAGRADE EMMY – Tko se sve natječe za kipić ove godine?

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
55SubscribersSubscribe

Objavljene su nominacije za Emmy nagrade 2019. godine. 71. godišnja nagrada Emmy emitirat će se u nedjelju, 22. rujna, u čast najvećih televizijskih dostignuća prošle godine. Kao i uvijek, glavne nagrade dijele se u zasebne kategorije za komediju i dramu.

DRAMA

Ovogodišnje nominacije za kategoriju drame bile su nepredvidive. Naime, serije koje bi bile kandidati za nagradu uključujući The Crown, Stranger Things i The Handmaid’s Tale, nisu se emitirale u razdoblju od 1. lipnja 2018. do 31. svibnja 2019., tj. u vremenskome razdoblju koje se uzima u obzir. Zbog toga, ovogodišnja kategorija za Najbolju dramsku seriju ima nove kandidate Killing Eve, Pose, Succession, Ozark i Bodyguard uz Game of Thrones, This Is Us i Better Call Saul. Posljednja sezona serije Game of Thrones osvojila je 32 nominacije – najveći broj nominacija u povijesti dodjela Emmy za seriju u jednoj godini.

Emmy 2019 Tehix 2

KOMEDIJA

Završna sezona HBO serije Veep najveći je igrač u kategoriji komedije. Nakon dijagnoze i liječenja karcinoma zvijezde Julije Louis Dreyfus, Veep, prvak komedije, propustio je dodjelu nagrade Emmy 2018. godine. I u njegovoj odsutnosti, The Marvelous Mrs. Maisel odnijela je kući glavne nagrade. Veep je natrag u natjecanju i serija je lako „ukrala“ nominaciju u kategoriji za Najbolju humorističnu seriju. Ostali kandidati u kategoriji uključuju prošlogodišnju pobjednicu The Marvelous Mrs. Maisel i nominiranu seriju Barry, a pridošlice su Russian Doll, Good Place, Fleabag i Schitt’s Creek.

U nastavku možete pogledati videozapis u kojem su objavljene nominacije ovogodišnjih nagrada.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.