Amazon najjača kompanija na svijetu, Microsoft ponovno ispred Apple-a

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Na početku godine krenule su priče kako je Amazon prestigao sve kompanije na svijetu. Da to je istina, prije svega par dana objavljene su službene vrijednosti svjetskih kompanija. Apple je u svega dvije godine izgubio 4 mjesta, da Apple je 2017. godine bio 1. kompanija na svijetu, a danas je pao na 4 mjesto. Pogledajte koje su ga kompanije sustigle.

1. AMAZON Inc.

Vrijednost Amazon Inc. carstva procjenjuje se na oko 802 milijarde dolara. Trenutno imaju preko 613 tisuća zaposlenih. Na vrhu svjetske kompanije stoji i najbogatija osoba na svijetu Jeff Bezos!


2. Microsoft Inc.

Microsoft je nekoć bio na samome vrhu, te je u posljednjih par godina naglo pao. Kako nam nove statistike pokazuju Microsoft se vratio iz “mrtvih” i došao do drugog mjesta. Danas Microsoft ima vrijednost od 789 milijardi dolara, i po statistici u naglom je rastu. Zapošljava preko 135 tisuća ljudi.


3. Alphabet Inc.

Arcade

Vjerujemo da vam ime Alphabet ništa ne znači, kompanija Alphabet je vlasnik Google-a kao i svih projekata koji se mogu povezati sa Google svijetom. Nikad se prije nije isticala među ovim velikanima jer nitko nije ulazio toliko duboko, a svima nam je bilo čudno kako Google nikad nije bio na ovim listama. Evo sada znamo da je on uvijek bio tu samo ne pod tim imenom. Alphabet Inc. trenutno vrijedi 737 milijardi dolara, a zapošljava oko 100 tisuća ljudi.


4. Apple Inc.

Apple je u posljednje vrijeme po istraživanjima i statistikama počeo opadati. Velika kompanija koja je bila poviše Googlea i Microsofta danas je ispod njih. Procijenili su je na oko 710 milijardi dolara. U zadnje dvije godina kompanija je velikom padu. Što se može vidjeti iz priloženog, nekoć je bila druga kompanija, a danas je na četvrtom mjestu. Zapošljava oko 130 tisuća ljudi.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here