Battlefield 5 direktor najavio da će dodati ženske karaktere

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Jedan od voditelja dizajnerskog programa Battlefield 5 je rekao da će uključivanje igranih ženskih likova u shooteru WW2 staviti ga na “desnu stranu povijesti”. Komentirajući odbijanje navijača o prisutnosti žena u nadolazećoj igri, koji je objavljen prošlog tjedna, Alan Kertz je rekao: “Znao sam da će to biti borba kad sam gurnuo ženske vojnike u Battlefield. Imam kćer i ne želim nikada odgovoriti na njezino pitanje “zašto ne mogu napraviti lik koji izgleda poput mene?” s ‘jer si djevojka’.

“U osnovi osjećam da je ovo pravi način, i naći ću se na desnoj strani povijesti”.

Njegovi su komentari došli i na Reddit. Na pitanje zašto je EA Dice posebno odabrao ovu igru ​​kako bi uveo ugledne ženske vojnike, Kertz je rekao kako se osjeća kao da je “neizbježno” i da su “isprike istekle”.

“Također znam da se puno u društvu promijenio i osobno sam gledao u svijet s novim očima. Od industrije vidjeli smo toliku mušku dominaciju, iz bilo kojeg razloga, a ja radim za studio i tvrtku koja prepoznaje vrijednost raznolikosti u onome što radimo kao kreatore igara. I to mi je i velika stvar.”

“Ponekad samo dovoljno stvari dolaze zajedno kako bi se to dogodilo. Osjećao se kao da je to neizbježno. Isprike su istjecale, a podrška je bila tamo … tako se sada događa.”

Kertz je također predvidio da će “mnogi ljudi igrati igru ​​unatoč njihovim rezervacijama” i da bi time mogli “naučiti nešto o povijesti ili sami”.

“Želimo stvoriti najuzbudljivije iskustvo koje možemo stvoriti, a to nas gura prema fizičkim i nekim autentičnim elementima, a želimo da se dugoročno bavimo, to je uvijek čin uravnoteženja. Ne za sve, ali ćemo pogoditi oznaku. “

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here