BLACKBERRY TUŽI TWITTER

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Bivši gigant mobitela BlackBerry podnio je tužbu protiv Twittera za kršenje patenta. BlackBerry tvrdi da Twitter nezakonito koristi tehnologiju mobilnih poruka koju je tvrtka stvorila.
U svojoj tužbi, BlackBerry se odnosi na Twitter kao „tvrtka koja je došla relativno kasno u svijet mobilnih poruka.“ BlackBerry tvrdi da je Twitter „stvorio aplikacije za mobilne poruke koje kooptiraju inovacije BlackBerryja, koristeći brojna inovativna korisnička sučelja i značajke poboljšanja funkcionalnosti koje su učinile naše proizvode tako kritičnim i komercijalnim uspjehom na prvom mjestu.“ BlackBerry kaže da Twitter krši šest njihovih patenata – pokrivajući sve, od push obavijesti do mobilnoga oglašavanja. Također, kontaktirali su Twitter u nadi da riješe ovaj spor o intelektualnom vlasništvu van suda, no nisu postigli nikakav sporazum.

Blackberry tuži twitter

Ako sve ovo zvuči poznato, to je zato što je BlackBerry prošle godine podnio slične tužbe protiv Facebooka i Snapchata. BlackBerry je tužio Facebook navodeći kršenje patenta. U to je vrijeme BlackBerry naveo sedam patenata koji se odnose na sigurnost, značajke korisničkog sučelja, ažuriranja statusa na baterije, mobilne poruke u igrama i, slično kao i s Twitterom, utišavanje obavijesti. Nekoliko mjeseci kasnije Facebook je podnio tužbu protiv BlackBerryja tvrdeći da je tvrtka prekršila pet njihovih patenata. Sve te tužbe još uvijek su u parnici.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here