fbpx

Bombshell – RECENZIJA

5,352FansLike
6,608FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Bombshell Jaya Roacha jest dramatizacija pada izvršnoga direktora Fox Newsa Rogera Ailesa. Godine 2016., nakon što je voditeljica vijesti podnijela prijavu za zlostavljanje protiv Ailesa, brojne su druge žene također progovorile o neprimjerenim i često iskorištavajućim aktivnostima koje se provode u privatnim prostorijama višega rukovodstva.

SLIKA: Bombshell (bombshell.movie)

Žanr: drama
Godina: 2019.
Redatelj: Jay Roach
Glavne uloge: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 108 minuta
Datum izlaska: 19. prosinca 2019.
U kinima od: 26. prosinca 2019.

Bombshell nam daje uvid u tvrtku Fox News kroz iskustva triju ključnih žena Megyn Kelly (Charlize Theron), zvijezdu dnevnoga programa, Gretchen Carlson (Nicole Kidman), suvoditeljicu TV emisije Fox & Friends i Kayla (Margot Robbie), izmišljeni lik koji se pokušava proslaviti na poznatoj TV mreži. Dokumentarna drama, koja je gotovo satirična, naglašava nelagodu koju zaposlenice osjećaju, mržnju prema ženama, institucionalnu korupciju koja je postojala na mreži kao i Ailesov prezir prema zaposlenicama. Bombshell je hrabri film koji prikazuje snažnu istinu. Tempo filma i izvedba izvrsne glumačke postave nam prikazuje ovaj istinit događaj na uvjerljiv i privlačan način. Theron, Kidman, Robbie i Lithgow besmrtno ovjekovječuju najvažnije trenutke, revno se ubacujući u svoje uloge. Theron je briljirala u ovoj ulozi. Timovi za prostetiku, kosu i šminku pretvaraju Theron u Megyn Kelly.

Scenarij, međutim, površno gleda na skandal. To nije konačni film o jednom od najvećih slučajeva seksualnoga uznemiravanja koji je napao medije prije #MeToo pokreta i koji je napravio put da se drugi utjecajni muškarci sruše zbog seksualnoga zlostavljanja. Iako podliježe povremenoj teatralnosti, Bombshel je film koji treba pogledati zbog svojih nijansi seksizma, uznemiravanja i #MeToo pokreta.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Prilikom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, kompanija je predstavila i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster...

Kako bi moglo funkcionirati Amazonovo plaćanje skeniranjem dlana

Plaćanja su važan prioritet za Amazon, a tehnološki gigant posljednjih je mjeseci otkrio neke zanimljive financijske značajke. U listopadu 2019. Amazon je...

EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.

Što je VPN?

Virtualna privatna mreža (VPN) nudi veći stupanj zaštite i privatnosti dok surfate internetom, bilo da ste kod kuće ili izvan nje. Proširuje privatnu mrežu...
Bombshell
8

KRATKI PREGLED

Iako podliježe povremenoj teatralnosti, Bombshel je film koji treba pogledati zbog svojih nijansi seksizma, uznemiravanja i #MeToo pokreta.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here