fbpx

Countdown – RECENZIJA

5,418FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

SMRT? Postoji aplikacija za to! Odbrojavanje ili Countdown je horor film i aplikacija koja će vam predvidjeti vrijeme smrti. Direktor i pisac istoimenog filma je Justin Dec.

Žanr: horor
Godina: 2019.
Redatelj: Justin Dec
Glavne uloge: Anne Winters, Elizabeth Lail, Peter Facinelli, P.J Byrne
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 90 minuta
Datum izlaska: 24. listopada 2019.
U kinima od: 24. listopada 2019.

Film prati mladu medicinsku sestru, Quinn Harris (Elizabeth Lail), koja iz zabave preuzima aplikaciju koja točno predviđa kada će osoba umrijeti.
Aplikacija joj tada pokaže da ima samo tri dana života. Kako vrijeme otkucava, počinje je progoniti tajanstvena figura. U nadi da je kupovina novog mobitela najbolja opcija da se riješi Countdown aplikacije odlazi u dućan po isti i tamo upoznaje Matt Monroe (Jordan Calloway) koji ima isti problem. Nakon neuspješne zamjene mobitela Quinn odluči pronaći način da spasi vlastiti život i život svoje sestre Jordan Harris (Talitha Eliana Bateman) kojoj je isto ostalo tri dana, a u tome će im pomoći Matt.

Countdown recenzija tehix

Vidjeti Elizabeth Lail kao glavnu glumicu u malo drugačijem žanru je jako zanimljivo. Producenti nisu mogli izabrati bolju glavnu ulogu, rekao bih da joj baš leži uloga u horor filmovima. Uz Elizabeth pronašla se i njena sestra po scenariju Talitha Eliana Bateman koju smo već prije vidjeli u Conjuring franšizi, točnije u filmu Annabelle: Creation. Kao i ulogu u Annabelle filmu i ovu je utjelovila fenomenalno, jako mlada i talentirana glumica. Ne želim vas previše daviti glumačkom postavom, jer u svakom slučaju se svi glumci ne prikazuju toliko puta, cijela priča se svodi na glavnu glumicu Elizabeth. Posebno mi se dopala uloga otkačenog svećenika Johna koju je utjelovio P.J. Byrne.

Countdown recenzija tehix

Originalna priča i povezivanje 21. stoljeća i tehnologije u horor žarn me posebno oduševila. Zadovoljan sam jer film nije završio na neki glupi način što je česta pojava u ovome tipu žanrova, ostavljen je prostor za daljnji razvoj filma. Ako ne dođe do novog djela filma ostavlja nam skroz solidan završetak jedne originalne priče.

NAJNOVIJI ČLANCI

Ryan Reynolds i John Krasinski rade film Imaginary Friends

Ryan Reynolds i John Krasinski udružuju se za film Imaginary Friends, fantastičnu komediju koju je Paramount pokupio. Studio je izašao na vrh...

Apple planira vlastite VR i AR uređaje

Apple već 10 godina istražuje i proučava tehnologiju virtualne i proširene realnosti. U zadnje vrijeme VR tehnologija je u velikome usponu i ima ogromnu...

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu

Huawei je na ovogodišnjem Voice & Advanced Communications Summitu održanom prošlog tjedna u Berlinu osvojio dvije nagrade – „Best 5G Voice Solution" i "Communications Innovator...
Countdown
8

KRATKI PREGLED

Originalna priča, povezivanje 21. stoljeća i naravno onoga što je definitivno obilježilo stoljeće, mobilni uređaji i svakakve čudne aplikacije. Sve to se savršeno uklopilo u horor žanr i pustilo na platna jedan solidan horor. SMRT? Postoji aplikacija za to!
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here