Dumbo – RECENZIJA

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Film Dumbo je remake Walt DIsneyevog istoimenog animiranog crtića iz 1944. koji je napravljen po noveli Helen Aberson i Harolda Pearla. Ovo je difinitivno obiteljski film, više manje kao i svi Disneyevi filmovi, koji će zabaviti vas, a pogotovo djecu mlađih uzrasta. FIlm je dostupan u sinkroniziranoj i originalnoj (engleskoj) verziji, pa ako idete s djecom, dobro provjerite da ste uzeli karte za sinkroniziranu verziju.

dumbo

Žanr: obiteljski, fantazija
Godina: 2019.
Redatelj: Tim Burton
Producent: Justin Springer, Ehren Kruger, Katterli Frauenfelder, Derek Frey
Glavne uloge: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Nico Parker
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 112 minuta
Datum izlaska: 27. ožujka 2019.
U kinima od: 28. ožujka 2019.

Priča filma nije loša, jedan omanji cirkus koji se bori za preživljavanje, sve dok ne dobiju ponudu da se pridruže, većem i jačem cirkusu. Nažalost nekako mi fali radnje u pojedinim djelovima, a neki se ponavljaju (cirkuska točka Dumba) pa postaje malo monotono. Volio bih da su dodali malo više akcije i zapleta u radnji.

Ono što me jako oduševilo, jest glazbena podloga. Bila je zabavna i razigrana, baš kako bi i trebala biti. U trenutcima kada slonić Dumbo poleti počne glasna muzika sa udarcima bubnjeva što čini taj trenutak još napetijim.

dumbo

Dumbo izgleda odlično i sve pohvale studiji na postignutom izgledu. Kretnje su mu također ultra realistične, pa i samo letenje slona je fantastično. Mislim da im je to bio najizazovniji dio, jer je teško napraviti nešto što ne viđamo svaki dan, a koliko znamo slonovi ne lete.

Filmski studio se jako potrudio da okupi vrhunske glumce, i u tome su uspjeli. Najbolji u svojim ulogama su mi bili Nico Parker, koja je glumila malu curicu Milly, i Finley Hobbison koji je glumio Joea, njezinog brata. Iako su još samo djeca, odlično su odglumili dvoje ozbiljne djece znanstvenika, koji su podučili Dumba da leti. Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, sve su to glumci svjetske klase, a ništa drukčije nije bilo ni u ovom filmu. U nekim trenutcima zaboravite da gledate film, koliko realno glume, nego biste prije rekli da je stvarnost. Gluma cijele postave je bila fantastična i to je ono što ovaj film čini još boljim.


NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...
Dumbo
7

KRATKI PREGLED

Unatoč radnji koja je mogla biti puno bolja, film je dobar. Definitivna zabava za cijelu obitelj, ali bome i pojedince. Disney je napravio uspješan remake animiranog crtića, pa ako vam se crtić svidio, vjerujem da će i film.
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here