VIŠE

  Facebook kupuje i integrira Giphy s Instagramom

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  192SubscribersSubscribe

  Facebook kupuje popularnu web stranicu za izradu i dijeljenje GIF-a Giphy po cijeni od 400 milijuna dolara, s planovima integriranja ogromne GIF knjižnice u Instagram i druge Facebook aplikacije.

  Giphy je jedna od najvećih GIF stranica na internetu, a nudi alate za stvaranje, dijeljenje i remiksiranje GIF-ova. Facebook se već godinama oslanja na Giphyjev API za dobivanje GIF-ova u svojim aplikacijama: Instagram, glavna Facebook aplikacija, Facebook Messenger i WhatsApp. Prema Facebooku, 50 posto cjelokupnog prometa Giphy dolazi iz njegovih aplikacija, a polovina tog prometa dolazi samo iz Instagrama. Pod svojim novim vlasništvom, Giphy će postati dio tima na Instagramu, a cilj je još lakše slati GIF-ove i naljepnice u Instagram priče i izravne poruke. Za sada, međutim, na Facebooku poručuju da će stvari ostati iste za korisnike Giphyja.

  „Ljudi će i dalje moći prenositi GIF-ove; programeri i API partneri nastavit će imati isti pristup Giphyjevim API, a Giphyjeva kreativna zajednica i dalje će moći stvarati sjajan sadržaj“, rekao je Vishal Shah, VP proizvoda za Instagram, u objavi na blogu koji najavljuje vijest.

  Brojne usluge oslanjaju se na Giphyjev API za pružanje GIF-ova, uključujući Twitter, Pinterest, Slack, Reddit i mnoge druge. Prema najavi Facebooka te usluge i dalje će se moći pouzdati u Giphy i nesmetano ga koristiti kao i do sada.

  PRIDRUŽITE SE TEHIX DISCORDU

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.