fbpx

Fast & Furious Presents: HOBBS & SHAW – RECENZIJA

5,417FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Nakon osam hit filmova koji su na kino blagajnama zaradili gotovo 5 milijardi dolara širom svijeta, Fast & Furious franšiza sada ima svoje prve samostalne vozače. Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge kao Luke Hobbs i Deckard Shaw u filmu Fast & Furious Presents: HOBBS & SHAW.

Hobbs & Shaw - RECENZIJA

Žanr: akcija
Godina: 2019.
Redatelj: David Leitch
Producent: Dwayne Johnson, Jason Statham, Chris Morgan, Hiram Garcia
Glavne uloge: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 135 minuta
Datum izlaska: 31. srpnja 2019.
U kinima od: 01. kolovoza 2019.

Universal je još jednom pokazao kako napraviti savršen film. Na samome početku filma saznajemo da je sestra Deckarda Shawa, Hattie Shaw koja radi za MI6 agenciju prilikom pokušaja krađe virusa pod nazivom “Snowflake” ubrizgala virus u sebe kako bi spasila svijet. Hrabrim potezom ubrizgavanja virusa u sebe poremetila je planove terorističkoj organizaciji Eteon, i glavnom negativcu Brixton Loreu. Brixton će se svim silama boriti kako bi došao do Hattie i opasnog virusa, a pokušati će ga zaustaviti Luke Hobbs i Deckard Shaw.

Moram priznati da mi je ovo jedna od boljih glazbenih podloga u zadnjih par mjeseci. Universal je već to dokazao kroz tonu filmova, pa tako i kroz cijelu franšizu Fast & Furious filmova, a veliki zaljubljenici u serijal Fast & Furious definitivno će znati o čemu pričam. Svaki zvuk, svaka melodija sve je napravljeno da u bilo kojem trenutku probudi adrenalin u vama.

Hobbs & Shaw - RECENZIJA

Vanessa Kirby u ulozi Hattie dokazala se kao savršena glumica koja će vjerujem nastaviti graditi Fast & Furious franšizu. Definitivno je savršena za ovu ulogu i vjerujem da nisu mogli naći bolju glumicu. Savršenu ulogu odigrao je i glavni negativac Idris Elba, o njemu ne moram puno pričati jer ga većina nas zna iz Marvel filmskog svijeta. O našim glavnim glumcima Dwayne Johnsonu i Jason Stathamu se ne mora puno pričati jer su već stari igrači franšize, koji su definitivno zaslužili svoj solo film.

Za kraj sam ostavio ono što mi se najviše dopalo, a to su vizualni efekti koji su nas pratili tokom cijelog filma. Zanimljivo je koliko je tehnologija napredovala, pa sam se čak u par momenata zapitao je li ovo stvarno ili napravljeno uz pomoć specijalnih efekata. Universal nas je definitivno ostavio bez teksta, cijela priča ima smisla i veže se na cijelu franšizu, glazbena podloga od koje će te se naježiti pa sve do vizualnih efekata koji vas ostavljaju bez daha.

NAJNOVIJI ČLANCI

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Sve više kompanija svjedoči pozitivnom utjecaju metodologije koja se najprije pojavila u IT industriji, a sudionici Digital Shapers konferencije moći će...

Originalna postava filma Ghostbusters se vraća u novom nastavku

Originalna postava Ghostbusters-a se vraća u novom nastavku.

Call of Duty: Modern Warfare dobio nove mape i novi game mod

Call of Duty: Modern Warfare, reboot istoimene igre iz 2007. godine  izašao je prije dva tjedna, a Infinity Ward već izbacuje nove mape za...
Fast & Furious Presents: HOBBS & SHAW
10

KRATKI PREGLED

Iako nije nastavak na Fast & Furious 8, definitivno je film koji zaslužuje biti dio ove ogromne filmske franšize. Ovim filmom otvaraju se mnoga vrata za buduće ishođenje Fast & Furious franšize. Sve je onako kako je i prije rađeno, vizualni efekti, glazbena podloga, priča i ono najvažnije savršena glumačka postava.
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here