Final Fantasy VII Remake – SVE ŠTO ZNAMO

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
71SubscribersSubscribe

Ubrzo izlazi remake, odnosno preuređena verzija za jednu od voljenih igrica iz Final Fantasy franšize. Remake je objavljen nakon godina glasina i zahtjeva obožavatelja, a evo što znamo o nadolazećoj igri.

Related image

Final Fantasy VII Remake je nadolazeća akcijska igra uloga koju je razvio i objavio Square Enix za PlayStation 4. Igra je remake PlayStation igre iz 1997., Final Fantasy VII. Kako bi se izbjegao gubitak sadržaja, Square Enix planira izdati remake u epizodnim nastavcima, s tim da je prvi zakazan za izlazak 3. ožujka 2020. godine. Vratili su se ključni zaposlenici, uključujući dizajnera likova Tetsuya Nomura kao redatelja i glavnog dizajnera, redatelja Yoshinori Kitase kao producenta te pisca Kazushige Nojima. Također su dodali sadržaj i redizajnirali likove kako bi uravnotežili realizam i stilizaciju.

Final Fantasy VII Remake prepričava priču izvornog Final Fantasy VII. Igrači preuzimaju kontrolu nad Cloud Strife, bivšeg vojnika Shinre. Cloud se pridružuje eko-terorističkoj skupini AVALANCHE kao plaćenik u borbi protiv korporacije Shinra, koji su potrošili životnu energiju planeta. Igra je cjelovit remake, s potpuno poligonalnom grafikom za razliku od prethodno iscrtanih okruženja izvorne igre.

Related image

Mehanika istraživanja i bitke odvijaju se u stvarnom vremenu, kao kod Final Fantasy XV. Igra sadrži promjenjivi sustav zvan aktivno vrijeme borbe (ATB) preuzet od izvorne igre. Sustav se postepeno polako puni ili se može brže napuniti napadima. Nakon što se napuni, igrač može zaustaviti akciju i koristiti posebne sposobnosti kao što su magija, predmeti i posebni potezi. Igrač također može dodijeliti ove posebne sposobnosti tipkama prečaca, omogućujući im da se igraju u cijelosti u stvarnom vremenu bez pauziranja. Svaka posebna sposobnost upotrebljava segment ATB trake. Igrač također može u bilo kojem trenutku izmjenjivati članove skupine koji se bore uz glavnog lika. Svaki član ima svoje individualne vještine, kao što su Cloudovi napadi u blizini i Barretovi napadi na daljinu. Producent Yoshinori Kitase izjavio je da, iako igra ima više elemenata u stvarnom vremenu, još uvijek će postojati strateški elementi, poput odabira oružja i magije za svaki lik.

Najava je prikazana u svibnju 2019. tijekom PlayStationa State of Play prijenosa. Datum izlaska, 3. ožujka 2020. godine, otkriven je sljedećeg mjeseca u drugoj najavi za vrijeme orkestralnog koncerta posvećenog glazbi Final Fantasy VII u Los Angelesu. Ostali detalji su objavljeni na konferenciji za novinare E3 2019, uključujući različita izdanja Remakea. Kitase je kasnije na događaju pojasnio da Square Enix još treba utvrditi broj igara u seriji Remake, dodajući da su bili u procesu planiranja drugog nastavka

Prošireno izlaganje igre i demonstracijski prikaz predstavljen je na E3 2019., pokazujući dijelove uvodne misije, uključujući dio istraživanja, borbeni sustav i prvu borbu sa glavnim zlikovcem. Odigrani demo dobio je pozitivan prijem u ranim pretpregledima, uz pohvale grafici, igri i borbenom sustavu. Na E3 2019. osvojio je tri nagrade na Game Critics Awards za najbolju igru u natjecanju, najbolju igru za konzolu i najbolju igru igranja uloga, kao i za najbolju Unreal Engine igru na E3 2019. Prošireni snimci demo prikaza, kao i dodatna najava predstavljeni su na Sajmu igara u Tokiju 2019. godine. U prosincu 2019. potvrđeno je da će igra biti tempirana ekskluzivno za PlayStation 4 do 2021. godine, bez daljnjih detalja o njenom izdanju na drugim platformama.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.