VIŠE

  Fractal Design Celsius+ S28 Prisma – Recenzija

  5,238FansLike
  6,289FollowersFollow
  57FollowersFollow
  112SubscribersSubscribe
  www.trust.com

  Fractal Design odlučio je nam je poslati i svoje AIO vodeno hlađenje iz Celsius+ serije. Riječ je o Celsius+ S28 Prisma AIO hlađenju iz čijeg naziva već možete naslutiti kako je riječ o 280mm radijatoru te ventilatorima koji dolaze s ARGB osvjetljenjem. Celsius+ serija su nešto bolja vodena hlađenja od standardne Celsius serije jer dolazi s znatno tišim komponentama, kvalitetnijom izradom te u 3 različite veličine 240mm, 280mm i 360mm dok Celsius+ serija ima samo 240mm i 360mm.

  Pakiranje i popratni paket

  Celsius+ 28 Prisma dolazi u vrlo lijepom pakiranju gdje na prednjoj strani jasno vidite izgled samog AIO hlađenja. Unutar samog pakiranja dobivate očekivano samo hlađenje te uz njega dva ventilatora Prisma AL-14 PWM ARGB. Naravno dobivate korisničko uputstvo za montažu na AMD i Intel sockete kao i sav potreban pribor za montažu.

  Dizajn

  Sve komponente ovog AIO hlađenja su crne što znači da će se uklopiti u gotovo svaki build. Ventilatori su ARGB kao što sam već spomenuo tako da će znatno uljepšati unutrašnjost vašega kučišta posebice ukoliko posjedujete bolju matičnu ploču s raznim ARGB efektima. Vodena pupma na sebi ima vrlo lijep ARGB ring te Fractal logotip. Tu su još i mogućnosti biranja između dva moda rada PWM ili auto. Crijeva su crne boje te imaju pletenu oblogu kao i kabeli od ventilatora te ARGB kabel.

  Ventilatori i vodena pumpa

  U paketu kao što sam već naveo dolaze dva AL-14 PWM ARGB ventilatora iz čijeg naziva možete zaključiti kako je riječ o 140mm ventilatorima koji se povezuju putem PWM konekcije, a u uz to imaju i ARGB osvjetljenje. Ventilatori rade na od 500 pa do 1700 RPM-a, a osim toga optimalni protok zraka omogućuje 7 kvalitetno izrađenih lopatica. Što se tiče kompatibilnosti vodenu pumpu je moguće montirati na apsolutno svaki AMD ili Intel socket. PWM kontrola omogućuje dva režima radi. Pumpa radi od 800 do 2800 RPM-a, a u uznimnim slučajevima i do 3500 RPM-a ukoliko je temperatura tekućine preko 60° C.

  Rezultati testiranja

  Testiranje se vršilo na našem testnom Ryzenu 5 3600 kojeg smo boostali na 4.2 GHz, a sve smo uparili na ASRock B450 Pro4-F unutar Fractal Design Define 7 čiju ste recenziju već čitali. Prvo smo išli na testiranje u idle načinu rada. Testirali smo obje mogućnosti koje nam ovo AIO hlađenje nudi odnosno PWM i AUTO način rada. PWM konekcija omogučila nam je da u idle režimu pri oko 1500 RPM-a imamo temperaturu od 34.5° C dok je auto način bio tiši pri svojih 800 RPM-a, ali je temperatura bila povišena na čak 48.Prilikom testa u prime95 u dugotrajnom testiranju prvo u PWM načinu pri nekih 2500 RPM-a imali smo 70° C, a auto mod nam je dao znatno tišu mašinu na svojih 1000-1100 RPM-a, ali i temperaturu od 83° C.

  Zaključak

  Fractal Design Celsius+ S28 Prisma je jedno od najljepših AIO vodenih hlađenja, a pri tome ima i vrlo dobre performanse. Sjajna kompatibilnost omogućiti će vam montažu ovog hlađenja na skoro svaki moderni procesor. Cijena ovakvog modela kreće se oko 179.99 eura. Zbog svega navedenoga Fractal Design Celsius+ 28 Prisma je zavrijedio Alpha Silver priznanje.

  INFO BOX

  Fractal Design Celsius+ S28 Prisma
  8

  KRATKI PREGLED

  Fractal Design Celsius+ S28 Prisma predivno je vodeno hlađenje koje je svojim performansama zavrijedilo Alpha Silver priznanje.
  Antonio Grgurić
  Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
  Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments