G.Skill najavio nove RAM memorije – čak do 256 GB

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
71SubscribersSubscribe

256 GB RAM memorije definitivno je previše ako računalo koristite samo za igre ali, G.Skill je otkrio nove RAM-ove i sa manjim kapacitetom.

GSkill najavio nove ram memorije čak i do 256 GB

G.Skill zatvara 2019. godinu sa nekoliko novih DDR4 RAM memorija dizajniranih za Intelovu X299 i AMD-ovu TRX40 Threadripper platformu pod svojom Trident Z Royal i Trident Z Neo linijom proizvoda. Neki od novih RAM kitova bazirani su na 32 GB modulima niske latencije dok drugi imaju kapacitet od 256 GB na različitim brzinama.

Ovo otvara pitanje, je li RAM ima udio u gaming performansama? Odgovor je da, do nekih granica. Generalno govoreći, definitivno ćete vidjeti poboljšanje u performansama ako prijeđete sa 8GB RAM memorije na 16 GB memorije, dok prelazak sa 16 GB na 32 GB je manje primjetan. Sličan trend se aplicira na frekvencije RAM-a na AMD sistemima, ako nadogradite svoj sistem sa DDR4 memorije od 2666MHZ na DDR4 memoriju od 3600MHZ možete osjetiti dobitke na performansama u čak dvoznamenkastim brojkama. Kod Intel sistema ovo baš i nema neke benefite.

Kažući sve ovo, G.Skillove nove radne memorije su previše moćne za računala koja se koriste samo za igranje igara. Za primjer uzmimo njihov novi RAM kit od 256 GB (32GBX8) sa DDR4 memorijom na 4000MHZ koji na papiru izgleda impresivno ali, puno te memorije ne bi bilo iskorišteno kod igranja igara ili nekih ostalih zadataka. Da napišemo jednostavno, najbolja radna memorija za igranje igara nije ona od 256 GB.

Svejedno, aplaudiramo G.Skill jer pomiču granice. Sve njihove nove opcije su visokog kapaciteta i počinju od 32 GB pa do 256 GB. Pogledajte i sami:

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.