fbpx

Game of Thrones se vratio u stilu u četvrtoj epizodi

5,364FansLike
6,718FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Game of Thrones se vratio svojim korijenima! Upravo kada se najsigurnije osjećate i kada su likovi živi i veseli, Benioff i Weiss u sekundu preokrenu cijelu priču da vam vilica debelo visi na podu. Nedjeljna epizoda je bila fenomenalna i puna iznenađenja, iako mi ima nekih velikih mana. Neka iznenađenja smo možda i podsvjesno očekivali, dok neka i ne. Kao i za pregled treće epizode, upozoravam na spoilere u članku. Hajdemo vidjeti što se to sve dogodilo u samo 78 minuta!

GOZBA U WINTERFELLU

Toliko toga se dogodilo da nisam ni sigurna gdje započeti. Bitka za Winterfell je završena i priča nam se odmah nastavlja na jutro nakon „duge noći“. Epizoda započinje vrlo tmurno. Dany plače nad tijelom odanoga Joraha, Sansa nad Theonom i Sam nad Eddom. Zatim Jon održi veoma snažan govor o pobjedi koju su ostvarili i kako se poginuli ne smiju zaboraviti. Spale tijela, jer realno gledajući, u Game of Thrones uvijek treba očekivati neočekivano! Zatim počinje prava zabava. Naši junaci uživaju u vinu, pjesmi i dobroj hrani. Tyrion, Podrick, Jaime i Brienne igraju igre. Čak se i Dany dobro snalazi, predaje Storm’s End Gendryju i daje mu titulu kneza jer je sin Roberta Baratheona. U određenom trenutku sve počinje krenuti na gore, jer tako uvijek bude kada je u igri teško opijanje. Daenerys je velikodušna u svojim riječima hvale za druge, nazdravljajući Aryji kao „heroju“ Winterfella. Ali kada gleda Tormunda i druge kako hvale Jona, njegovu hrabrost, njegov povratak iz mrtvih kako bi se nastavio boriti i spremnost da jaše zmaja, njezine oči u tom trenutku postaju mračne. U njima točno vidite zavist i zabrinutost o Prijestolju. Zatim imamo veoma zanimljive scene s Brienne i Jamie, no o tome ćemo malo kasnije.

Game of Thrones Ep 4 Tehix 1

Vratimo se na Dany i Jona. Kada gozba završi, Dany potraži Jona kako bi ga zamolila da njegovo porijeklo ostane tajna jer je zabrinuta kako će izgubiti podršku naroda u borbi za Prijestolje. Ovo je zanimljiva epizoda zato što je Daenerys toliko loša na sve načine, a ipak nije tako zla kao Cersei. Varys je u pravu što ne vjeruje da će ona biti puno bolja od tirana koje želi uništiti. Dany pokazuje svaki znak megalomanije. Ali još uvijek ne ubija nedužne žene na bedemima King’s Landinga. Missandeijeva smrt je bila zastrašujuća. Za Cersei više nema pomoći. Koliko god da je Daenerys loša, mislim da još uvijek želi raditi dobro, ali je izabrala krive načine. „Ti nisi čudovište“, Tyrion kaže Cersei dok je moli da se odrekne krune. Ali ona je čudovište. Ona je „podla“, kako kaže Jaime, dok odlazi iz Winterfella k njoj. Nisam sigurna da je on pokvaren kao Cersei, ali je još uvijek zaljubljen u nju na svoj čudan način. No je li Daenerys podla? Ili je jednostavno pomalo luda, pomalo opsjednuta s moći i sudbinom koja je navodi na Prijestolje? Na mnogo načina, to je ono što Dany najviše dijeli od Jona. On ne želi biti kralj. Ona toliko želi biti kraljica da je spremna lagati, manipulirati i biti vrlo sumnjiva, vrlo neugodna osoba. Ali još uvijek nije Cersei. Hoće li je Varys pokušati ubiti? Hoće li Arya nekako utjecati na tu cijelu situaciju? Ona i Hound ponovo zajedno putuju, a oboje imaju „nedovršenoga posla“ u King’s Landingu.

Game of Thrones Ep 4 Tehix 2

PRIJATELJI S POVLASTICAMA

Došlo je vrijeme da malo bolje pogledamo cijelu situaciju između Brienne i Jaimeja. Nakon igre u kojoj je bio uključen alkohol, Jaime slijedi Brienne u njenu sobu (na vrlo neugodan način doznamo da je ona djevica) i njih dvoje vode ljubav. Iskreno, nije mi drag taj razvoj njihova odnosa. Znam da dosta obožavatelja za ovo navijaju već duže vrijeme, ali za mene, seks je nekako „uništio“ to jedno divno prijateljstvo i poštovanje jedno drugoga koje je s vremenom nastalo između njih. Da ne spominjemo da mi je scena jednostavno bila neugodna za gledanje baš zbog moga mišljenja o njihovome odnosu. Da stvar bude još gora, na kraju je Jaime napusti kako bi otišao kod Cersei. Mislim da ne ide spasiti Cersei ili kako bi bio s njom, ali mi isto nije jasno zašto je uvjerio Brienne da zbog toga ide. Sve u svemu, vrlo čudne minute epizode.

EURON

Može li mi netko objasniti kako je Euron s velikim samostrijelom uspio ubiti još većega zmaja i to dok je zmaj u zraku i miče se tko zna kojom brzinom? Da ne govorim kako je uspio zabiti ne čak jednu strijelu, već tri! Apsurdno. Nije mi jasno kako je Dany letjela i nije vidjela cijelu jednu ogromnu flotu neprijateljskih brodova. Zašto im jednostavno nije doletjela s leđa i sve ih zapalila? Ne, nego se samo veoma ljutito zaletjela prema njima i skoro poginula u procesu. I tako smo vidjeli smrt Rhaegala u samo par minuta, nakon svih ovih sezona, a da ne spominjem da je uspio preživjeti Night Kinga i ogromnoga mrtvoga zmaja koji riga led, da bi ga na kraju ubio jedan obični smrtnik s malo većom strijelom. Ponavljam, apsurdno. I onda s tim istim strijelama, Euron uništi njenu flotu. Zamalo ubije Tyriona i Greyworma, no ipak se spase i dođu do obale. Kasnije saznajemo da je od svih njih, Euron uhvatio Missandei! Apsurdno. Jednostavno glup razvoj situacije. Ne shavaćam što su Benioff i Weiss htjeli s ovim postići, ali zasigurno znam da su razljutili mnoštvo obožavatelja s nerealnim slijedom radnje.

Game of Thrones Ep 4 Tehix 3

ZAKLJUČAK

Mislim da je epizoda bila fenomenalna u globalu, no ipak ove neke stvari me izbace iz takta. No što je tu je. Epizoda je bila malo humoristična, malo zastrašujuća što je dobro. Game of Thrones jako pati od jedne stvari što smanjuje njenu vrijednost – vrijeme ili nedostatak vremena. Imam osjećaj da D. B. Weiss i David Benioff samo žele više završiti ovaj projekt kako bi se posvetili drugima. I tako moramo žuriti do kraja i sve lijepo, i naravno što brže, upakirati da nema nedovršenosti. To je pomalo tužno. Da se razumijemo, uživala sam u epizodi i lijepo me je zabavila, ali kada je završila isto su me smetale te neke proturječnosti. Hoće li i slijedeća, pretposljednja epizoda, biti kao i ova? Vidjet ćemo u nedjelju 12. svibnja.

ZAP-Hosting Gameserver and Webhosting

NAJNOVIJI ČLANCI

HUAWEI AppGallery: Siguran i pouzdan ekosustav mobilnih aplikacija

Huaweijeva vizija je učiniti HUAWEI AppGallery otvorenom, inovativnom platformom za distribuciju aplikacija Huawei želi strogo zaštititi privatnost i sigurnost korisnika pružajući im jedinstveno i pametno iskustvo.

Another Eden – Recenzija

Another Eden: The Cat Beyond Time and Space je besplatna igra uloga koju je razvio Wright Flyer Studios, a objavila GREE, Inc. Another Eden uključuje...

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira...

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima koje Huawei ima diljem Europske unije, Huawei može ubrzati europsku...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here