fbpx

Google kupio tvrtku FitBit

5,418FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Google je objavio kako kupuje tvrtku nosivih uređaja FitBit za 2.1 milijarde dolara. Vijest je došla samo par dana nakon što je Reuters izvijestio da su Google i FitBit u pregovorima oko kupnje.

google fitbit

Googleov Rick Osterloh rekao je kako ova kupovina odlična je prilika za još više investicija u ”Wear OS” sustav kao i predstavljanje istih uređaja proizvedenih od samog Googlea. Pod ”dogovorom” spada i to da će se FitBit pridružiti samom Googleu.

Na odvojenoj press konferenciji, čelnici FitBita su izjavili kako će i dalje ozbiljno shvaćati privatnost za zdravlje i fitness podatke, uz napomenu kako se ti podaci neće koristiti za Googleove reklame.

Ova kupovina ima puno smisla jer već godinama Google se pokušaje ”provući” u tržište nosivih uređaja sa svojim ”Wear OS” sustavom ali nažalost bez većeg učinka.

FitBit-ov hardver uvijek je bio odličan, što Googleu daje jači temelj za budućnost i razvijanje svojih nosivih uređaja baziranih na Android sustavu. Također FitBitova usredotočenost na praćenje fitness podataka bi se mogla integrirati u Googleove već postojane ”Google Fit” aplikacije, što bi ponudilo solidnu alternativu Apple Watch-ovoj dubokoj fitness integraciji sa iPhoneom.

S druge strane Googleove softverske sposobnosti i širok repertoar developera bi mogli pomoći FitBit-ovim pametnim satovima kao što je Versa, da postanu ”malo pametniji”.

 

 

NAJNOVIJI ČLANCI

Ryan Reynolds i John Krasinski rade film Imaginary Friends

Ryan Reynolds i John Krasinski udružuju se za film Imaginary Friends, fantastičnu komediju koju je Paramount pokupio. Studio je izašao na vrh...

Apple planira vlastite VR i AR uređaje

Apple već 10 godina istražuje i proučava tehnologiju virtualne i proširene realnosti. U zadnje vrijeme VR tehnologija je u velikome usponu i ima ogromnu...

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu

Huawei je na ovogodišnjem Voice & Advanced Communications Summitu održanom prošlog tjedna u Berlinu osvojio dvije nagrade – „Best 5G Voice Solution" i "Communications Innovator...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here