Google ubrzo predstavlja novu uslugu “Project Stream”

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Naime riječ je o Project Stream usluzi, platforma za streaming računalnih i konzolnih igrica. Project Stream će službeno biti objavljen u sklopu Game Developer konferencije, koja se održava 19. ožujka.

Generalno se Project Stream neće razlikovati od ostalih streaming usluga, ali poanta streaminga je što korisnik koji bude koristio tu uslugu dobiva samo sliku, a obrada grafike se odvija negdje drugdje u svijetu, na nekom serveru. Pitate se koliko će slika onda kasnit? Developera rade na tome da kašnjenje signala tj. slike od poslužitelja do računala ili čak mobitela bude toliko mala, da je nećemo ni primijetiti.

Glavna razlika od ostalih servisa je ta što će sve ići preko Google Chrome preglednika i servera samo za taj projekt. Ovim novitetom Google želi svima pružiti jedan užitak sa 60 fps-a i rezolucijom 1920 x 1080 piksela.

Project Stream

Assasins’s Creed i GTA V su igrice koje ulaze u test fazu “Project Stream” usluge, usluga će biti u početku besplatna, ali tako blažena neće dugo ostati i onda će se zasigurno komercijalizirati i postati pretplatnička usluga. Radujem se isprobavanju usluge, ova usluga je naročito dobra zbog onih koji sami ne mogu baš priuštiti neku zvijer od računala.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here