NEVIĐENO – Google Stadia najnovija streaming gaming platforma!

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Na pressici GDC 2019 predstavljen je novi projekt Google Stadia. Google se pohvalio novom gaming platformom baziranom na cloud tehnologiji. Stadia je nešto sasvim novo i neviđeno i možemo reći da na prvu zvuči jako nerealno. Radi se o platformi koja od igrača ne zahtjeva nikakvu vrstu konzole jer platformi možemo pristupiti putem kompjutera, mobitela, televizora ili pretraživača.

Google Stadia

Tokom same pressice predstavnici Google Stadia projekta pokazali su sve to i u praksi. Zaigrali su Assassin’s Creed Odyssey putem Chromebooka, potom na običnom mobitelu, jeftinijem laptopu i na kraju završili priču sa televizorom.

Ovo što ćemo vam otkriti je sigurno najzanimljiviji dio samog projekta. Google nam omogućava sve ovo gore u 60 FPS-a uključujući HDR u 4K rezoluciji! Moramo vam ponoviti da za ovaj užitak ne morate imati nikakvu konzolu ili kupljenu/skinutu igricu na računalu.

Sigurno se pitate kako je to sve moguće i hoće li izdržati velike navale igrača? Naš odgovor je definitivno da hoće jer je Google uložio milijarde dolara u opremanje i gradnju novih suvremenih data centara u preko 200 država diljem SAD-a, Europe i Azije. Data centri koji imaju milijune i milijune terabajta prostora.

Google Stadia
SAMO JEDAN DATA CENTAR OD NJIH JOŠ 199

Za kraj smo ostavili nešto jako zanimljivo – Google je također predstavio i jedan hardver – “Stadia Kontroler”. Radi se o kontroleru koji će se na odabrani uređaj spajati na Cloud putem Wi-Fi-a i koji je najbolja opcija za korištenje Google Stadia platforme. Ovaj kontroler nije nužan za korištenje platforme jer je Google napravio pristup svim hardverima.

Google Stadia dolazi tokom 2019. godine! Najnovije vijesti vezane za Stadia platformu možete pratiti putem našeg web-a!

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here