fbpx

Google Chrome bez kolačića

5,353FansLike
6,609FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Google je najavio da će prekinuti podršku za neovisne kolačiće u svom pregledniku Chrome kao dio mjera namijenjenih poboljšanju privatnosti korisnika.

Kolačiće obično koriste neovisni oglašivači, a uz pomoć njih prate gdje korisnici idu na web kako bi mogli ciljati oglase na temelju njihovih interesa i sklonosti. Google želi da Chrome i drugi preglednici implementiraju „Sandbox privatnost“ koja će tvrtkama i dalje omogućiti da ciljane oglase web korisnicima nude bez mogućnosti prepoznavanja pojedinca.

Google je rekao kako planira u naredne dvije godine ukinuti podršku za kolačiće i opisuje to kao potez koji će znatno poboljšati privatnost korisnika. Chrome će od veljače započeti s ograničenjem nesigurnog praćenja na više web mjesta, tretirajući kolačiće koji ne sadrže oznaku SameSite prvobitnim kolačićima i zahtijevaju pristup kolačićima s oznakom za neovisnu upotrebu putem HTTPS-a.

U prosincu 2019. Google je dodao novu značajku Chromeu koja će upozoriti korisnike da li je njihova sigurnost pri prijavi ugrožena nakon što su je u veljači prvo objavili kao neobavezno proširenje. Također namjerava kasnije ove godine pokrenuti mjere protiv fingerprintinga koje će otkriti uporabu te metode i pokušati je ublažiti.

“Korisnici zahtijevaju veću privatnost, uključujući transparentnost, izbor i kontrolu načina na koji se njihovi podaci koriste i jasno je da se ekosustav web mora razvijati kako bi udovoljio tim sve većim zahtjevima”, rekao je Justin Schuh, direktor Chromeoveg inženjeringa u Googleu.

ZAP-Hosting Gameserver and Webhosting

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Prilikom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, kompanija je predstavila i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster...

Kako bi moglo funkcionirati Amazonovo plaćanje skeniranjem dlana

Plaćanja su važan prioritet za Amazon, a tehnološki gigant posljednjih je mjeseci otkrio neke zanimljive financijske značajke. U listopadu 2019. Amazon je...

EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.

Što je VPN?

Virtualna privatna mreža (VPN) nudi veći stupanj zaštite i privatnosti dok surfate internetom, bilo da ste kod kuće ili izvan nje. Proširuje privatnu mrežu...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here