VIŠE

  Huawei: Digitalna transformacija industrija ubrzava, cloud će postati standard do tri godine ranije od očekivanja

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  303SubscribersSubscribe

  Digitalna transformacija ubrzava u svim industrijama, a potpuno usvajanje cloud tehnologije dogodit će se jednu do tri godine ranije nego što se očekivalo, poručio je Ken Hu, trenutni predsjednik Huaweija govoreći na Huaweijevoj online konferenciji „New Value Together“ o industrijskoj digitalnoj transformaciji. U programu prvog dana konferencije nastupilo je gotovo 50 Huaweijevih kupaca i partnera iz više od 10 zemalja i regija svijeta.

  „Prelazak na digitalne tehnologije više nije samo za internetske tvrtke. Proširuje se na tradicionalne industrije, od ureda do proizvodnje. Mi ćemo nastaviti s tehnološkim inovacijama i razvojem konkretnih rješenja kako bismo pomogli svim industrijama da iskoriste ovu priliku“, napomenuo je Ken Hu.

  Huawei je do sada izgradio 13 otvorenih laboratorija širom svijeta kako bi podržao zajedničke inovacije u kreiranju industrijskih rješenja. Na lokacijama poput Münchena i Dubaija, tvrtka surađuje s gotovo 900 partnera iz ekosustava kako bi ponudila različita rješenja za najrazličitije industrije. Do danas je uspješno verificirano više od 60 rješenja u područjima od pametne maloprodaje do pametne proizvodnje.

  Tijekom digitalne transformacije moraju se poštivati tri osnovna načela, otkrio je Peng Zhongyang, član uprave i predsjednik Enterprize Business Group. Prvo, tvrtke moraju biti maksimalno usmjerene na kupca, što je polazna točka digitalne transformacije. Drugo, moraju iskoristiti dva ključna čimbenika: konvergencija tehnologija i scenarija ključ je digitalizacije, dok je tehnologija clouda presudna za kontinuiranu optimizaciju i stvaranje nove vrijednosti. Treće, tvrtke bi se trebale usredotočiti na zahtjeve kupaca za izgradnju zajedničkog digitalnog ekosustava u tri dimenzije: istraživanje scenarija, izgradnja kapaciteta i izgradnju modela suradnje za stvaranje nove vrijednosti za industrije.

  U postpandemijskoj eri pojavit će se novi izazovi i neizvjesnost. Huawei će biti otvoreniji i nastavit će surađivati ​​s naših 30.000 globalnih partnera kako bi se međusobno nadopunili i pomogli jedni drugima u prevladavanju tih novih izazova“, izjavio je Peng Zhongyang. 

  Na konferenciji su predstavljene i ključna industrijska rješenja koja je podržao Huawei. Huaweijevo rješenje za financijski sektor je primjerice kenijskoj NCBA Bank omogućilorazvoj inkluzivnih financijskih usluga za više od 18 milijuna korisnika u Keniji i susjednim zemljama, osnažujući tamošnju ekonomiju i promičući održivi društveni razvoj. U sektoru prijevoza Huawei je zajedno s grčkim institutom za transport razvio projekt Zelene luke koji je usklađen sa ciljevima Europske unije o razvoju morskih luka. U obrazovnom sektoru, Sveučilište Soochow udružilo se s Huaweijem kako bi zajednički izgradili digitalno i inteligentno sveučilište. U energetskoj industriji, Huawei aktivno razvija AI rješenja za održavanje opreme, nadzor i upravljanje radom električne mreže te službom za korisnike.

  PRIDRUŽITE SE TEHIX DISCORDU

  Avatar
  Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
  CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments