Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju – Atlas 900

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
38SubscribersSubscribe

Moćni Atlas 9000 kombinira snagu tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti te tehnologije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI – Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

 „Budućnost računalne industrije u velikom je tržištu čija vrijednost nadmašuje dva bilijuna američkih dolara“, izjavio je Ken Hu, zamjenik predsjednika Huaweija dodavši kako će kompanija nastaviti sa znatnim ulaganjima u ovom području.

 Huawei procjenjuje da će u narednih 5 godina na računarstvo pogonjeno umjetnom inteligencijom otpadati više od 80 % ukupne računalne snage koja se koristi širom svijeta.

Kako bi Huawei pronašao svoje mjesto na tržištu, strategija kompanije fokusirat će se na četiri ključna područja:

  • Inovacije u arhitekturi – Prošle godine Huawei je lansirao Da Vinci inovativnu arhitekturu procesora dizajniranu kako bi omogućila stalnu i obilnu ponudu računalne snage.
  • Ulaganje u procesore različitih zadataka – Huawei ima upotpunjenu liniju procesora: Kunpeng procesore za računarstvo opće namjene, Ascend procesore za umjetnu inteligenciju, Kirin procesore za pametne uređaje i Honghu procesore za pametne ekrane.
  • Jasne poslovne okvire – Huawei neće izravno prodavati svoje procesore. Umjesto toga, on će ih pružati klijentima u obliku usluga u oblaku, a svojim partnerima u obliku komponenti, prioritizirajući podršku integriranim rješenjima.
  • Izgradnja otvorenog ekosustava – U narednih pet godina, Huawei će uložiti još 1,5 milijardi američkih dolara u svoj razvojni program. Cilj je okupiti pet milijuna programera i omogućiti im da sudjeluju u razvoju nove generacije inteligentnih aplikacija i rješenja.

O Atlasu 900 – najbržem svjetskom klasteru za umjetnu inteligenciju

 Atlas 900 treba samo 59,8 sekundi za podučavanje ResNet-50, što predstavlja zlatni standard za mjerenje performansi kad je umjetna inteligencija u pitanju. Inače, radi se o rezultatu koji je za 10 sekundi brži od prethodnog svjetskog rekorda.

Atlas 900 donijet će nove mogućnosti na različitim područjima znanstvenih istraživanja i poslovnih inovacija – od astronomije, prognoziranja vremena i autonomne vožnje do geoloških istraživanja. Huawei koristi Atlas 900 u svom Huawei Cloudu koji je dostupan korisnicima diljem svijeta. Huawei omogućuje vrlo povoljan pristup Huawei Cloudu sveučilištima i znanstvenim istraživačkim institutima širom svijeta.

„Dio smo ere promjena i istraživanja. Radimo zajedno i iskoristimo ovu povijesnu priliku za izgradnju sretnije budućnosti“, kazao je Kevin Hu.

Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.