Huawei druga kompanija po prijavi patenata Europskom patentnom uredu (EPO)

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Tijekom 2018. godine prijavio čak 2.485 patenata

Huawei je obznanio kako je u 2018. godini prijavio 2.485 patenata Europskom patentnom uredu (EPO) što ga stavlja na drugo mjesto kompanija s najvećim brojem prijavljenih patenata. Visoko mjesto na ovoj ljestvici naznaka je određenih promjena na tržištu. Naime, kineske kompanije su, u odnosu na 2017. godinu, prijavile devet posto više patenata.

Huaweijev preklopni mobitel

Huawei je jedna od kompanija koje svoje patente često implementiraju u uređaje, što itekako utječe na njihovu tržišnu poziciju. Potvrdilo se to i na posljednjem MWC-u u Barceloni gdje su Huaweijevi uređaji osvojili čak 47 nagrada, a posebno je istaknut nadolazeći preklopni Huawei Mate X. Uređaj je to koji potvrđuje Huaweijeva nastojanja da svoje patente implementira u uređaje od kojih se posebno ističe Falcon Wing Mechanical Hinge, 5G čipset Balong 5000 te 55 W brzo punjenje.
Prodajni rezultati su još jedna potvrda prepoznavanja truda proizvođača od strane krajnjih korisnika pa je nedavno objavljeno kako je isporučeno 10 milijuna uređaja iz Mate 20 serije. Huawei u sve nove uređaje implementira brojne patente što se pokazalo ključnim za osvajanje naklonosti vjernih korisnika. No, mobilni uređaji, po kojima je tvrtka najpoznatija, nisu jedino područje u kojem kompanija inovira. Huaweijev R&D odjel pokazao se tako izuzetno uspješnim, a kontinuirano inoviranje i briga za korisnike u samoj je srži kompanije.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here