Huawei druga kompanija po prijavi patenata Europskom patentnom uredu (EPO)

5,440LIKELajkaj
6,104FOLLOWFOLLOW
33FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

Tijekom 2018. godine prijavio čak 2.485 patenata

Huawei je obznanio kako je u 2018. godini prijavio 2.485 patenata Europskom patentnom uredu (EPO) što ga stavlja na drugo mjesto kompanija s najvećim brojem prijavljenih patenata. Visoko mjesto na ovoj ljestvici naznaka je određenih promjena na tržištu. Naime, kineske kompanije su, u odnosu na 2017. godinu, prijavile devet posto više patenata.

Huaweijev preklopni mobitel

Huawei je jedna od kompanija koje svoje patente često implementiraju u uređaje, što itekako utječe na njihovu tržišnu poziciju. Potvrdilo se to i na posljednjem MWC-u u Barceloni gdje su Huaweijevi uređaji osvojili čak 47 nagrada, a posebno je istaknut nadolazeći preklopni Huawei Mate X. Uređaj je to koji potvrđuje Huaweijeva nastojanja da svoje patente implementira u uređaje od kojih se posebno ističe Falcon Wing Mechanical Hinge, 5G čipset Balong 5000 te 55 W brzo punjenje.
Prodajni rezultati su još jedna potvrda prepoznavanja truda proizvođača od strane krajnjih korisnika pa je nedavno objavljeno kako je isporučeno 10 milijuna uređaja iz Mate 20 serije. Huawei u sve nove uređaje implementira brojne patente što se pokazalo ključnim za osvajanje naklonosti vjernih korisnika. No, mobilni uređaji, po kojima je tvrtka najpoznatija, nisu jedino područje u kojem kompanija inovira. Huaweijev R&D odjel pokazao se tako izuzetno uspješnim, a kontinuirano inoviranje i briga za korisnike u samoj je srži kompanije.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei omogućuje održiv razvoj digitalne ekonomije u Aziji

Huawei posluje u skladu s načelima otvorenosti, inoviranja, suradnje i dijeljenog uspjeha, i odlučan je u namjeri da svim pojedincima, kućanstvima i organizacijama pruži...

Huawei razvio Super Uplink tehnologiju za još veću brzinu i nižu latenciju 5G mreže

Super Uplink tehnologia povećava performanse od 20% do 60% za promet uzlazne veze u 5G mreži dok se stopa za korisnike povećava dva do...
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here