fbpx

Huawei pokrenuo globalni program suradnje sa sveučilištima kroz koji će razviti 2 milijuna digitalnih stručnjaka

5,353FansLike
6,614FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Huawei je pokrenuo globalni ICT Academy 2.0 program za razvoj digitalnih vještina koji će se realizirati kroz suradnju sa sveučilištima diljem svijeta, a cilj mu je u 5 godina dodatno educirati 2 milijuna ICT profesionalaca. Program je dio široke Huaweijeve inicijative „TECH4ALL“, čiji je cilj približiti moderne digitalne tehnologije svima širom svijeta.

Huawei je za provođenje programa ICT Academy 2.0 osigurala najmanje 50 milijuna dolara u narednih pet godina, a naglasak programa bit će na naprednim tehnologijama poput umjetne inteligencije i 5G-a.

Prva inačica Huawei ICT Academy programa pokrenuta je u 2013. godini, a u okviru programa Huawei je pružao tečajeve i usluge podrške sveučilištima i fakultetima kako bi im pomogao obučiti nastavnike, poboljšati sustav nastavnih planova i programa za ICT smjerove te izgraditi laboratorije. Kroz Huawei ICT Academy kompanija također približava Huaweijeve ICT tehnologije i proizvode studentima na sveučilištima širom svijeta, potiče ih na sudjelovanje u Huaweijevim certifikacijama i razvija inovativni i aplikacijski orijentiran tehnički talent za globalnu ICT industriju.

Huawei je kroz program već uspostavio suradnju s više od 600 međunarodnih sveučilišta te je educirao više od 1500 nastavnika.

ZAP-Hosting Gameserver and Webhosting

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Prilikom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, kompanija je predstavila i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster...

Kako bi moglo funkcionirati Amazonovo plaćanje skeniranjem dlana

Plaćanja su važan prioritet za Amazon, a tehnološki gigant posljednjih je mjeseci otkrio neke zanimljive financijske značajke. U listopadu 2019. Amazon je...

EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.

Što je VPN?

Virtualna privatna mreža (VPN) nudi veći stupanj zaštite i privatnosti dok surfate internetom, bilo da ste kod kuće ili izvan nje. Proširuje privatnu mrežu...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here