Iron Sky: The Coming Race – RECENZIJA

5,417LIKELajkaj
6,367FOLLOWFOLLOW
36FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Iron Sky: The Coming Race je nastavak na film iz 2012. u kojem smo saznali da su se nacisti povukli na mjesec nakon poraza. Iron Sky 2 je čisto izrugivanje svijetu, njihovim brandovima, poznatim osobama, teorijama zavjere i još puno toga.

iron sky the coming race recenzija

Žanr: akcija, avantura, komedija
Godina: 2019.
Redatelj: Timo Vuorensola
Producenti: Tero Kaukomaa, Oliver Damian, Peter De Maeg
Glavne uloge: Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Kit Dale, Julia Dietze, Stephanie Paul, Tom Green, Udo Kier
Zemlja: Finska, Njemačka
Trajanje filma: 92 minute
Datum izlaska: 16. siječnja 2019.
U kinima od: 25. srpnja 2019.

Priča je dobro smišljenja te se vrti oko aktualne teorije zavjere, o reptilima koji preuzimaju oblik ljudi, što se najčešće pripisuje poznatim osobama. Tako su Hitler, Angela Merkel, Steve Jobs i još mnogi drugi zapravo reptili nacisti koji se skrivaju u središtu zemlje te samo čekaju priliku za novi napad na ljude. Kroz ovu priču film se ismijava toj teoriji, a uz to su napravili dobru podlogu za film.

Vizualni efekti nisu loši, a s obzirom na budžet od 17 miljuna eura, produkcija je učinila čuda u pojedinim scenama. Nekoliko scena koje su bile malo lošije kvalitete bih mogao izdvojiti, ali sve u svemu od dinosaura, do nacista reptila sve izgleda vrlo solidno.

Glazbena podloga nije toliko dolazila do izražaja te sam imao osjećaj da je u nekim trenutcima bila dosta prigušena raznim jakim zvukovima.

iron sky the coming race recenzija

Humora u filmu ima na pretek i to nije neki loši humor, već je jako dobar i dobro vas nasmije. Najčešće je humor povezan sa izrugivanjem nečega, a to je odrađeno na tako dobar način da se zapitate koliko su samo scenaristi mozgali da bi povezali takav humora s izrugivanjem. Ima tu i nekoliko smješnih scena do kojih dovodi glupost ili nespretnost određenih likova. Humorom sam i više nego zadovoljan i mogu reći da nije bilo trenutaka da su im, što bi se reklo, “propale fore”.

Za film sa takvim budžetom očekivali biste neku solidnu ili ispod prosječnu glumu, no to nije slučaj u ovom filmu. Dogodilo se upravo suprotno te sam tako bio jako zadovoljan glumcima i njihovim sposobnostima. Glavna glumica Lara Rossi me oduševila iako još nisam čuo za nju. Isto tako i Vladimir Burlakov, bio je jako dobar, a ponajviše smiješan te je on činio veliki udio u humorističnim scenama. Ostatak glumačkog sastava sasvim solidan te niti malo ne dolazi do izražaja da se radi o niskobudžetnom filmu.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei ove godine isporučio 26% pametnih telefona više nego lani

Huawei je nedavno objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje tekuće godine. Tijekom prva tri tromjesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara...

Sve što trebate znati o novim Google Pixel 4 mobilnim uređajima

Google je lansirao novi Pixel 4 i Pixel 4XL pametni telefon. Nakon mjeseci glasina, svaka tajnovitost vezana za ovaj mobitel je uništena. Pixel 4...

U Zagrebu predstavljena usluga Uber Comfort – prva u Europi s opcijom vožnje bez razgovora

Uber je danas u Zagrebu predstavio dvije dodatne usluge – Comfort i XL koje će omogućiti korisnicima da odaberu vozila više klase ili vozila...
Iron Sky: The Coming Race
7

KRATKI PREGLED

Jedan jako dobar film koji defintivno vrijedi pogledati, a s obzirom da je baziran na izrugivanju teško je za povjerovati da se od toga može izroditi dobar film. Humor je odličan, a vrlo dobri glumci su dosta pridonijeli tome, kao i samoj kvaliteti filma. Vizualni efekti dobri s par lošijih scena, ali za mali budžet svaka čast produkciji. Priča jako zanimljiva, koncept vrhunski, a izvedba jako dobra te je to ponajviše smjestilo ovaj film na Hollywoodsku razinu.
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here