fbpx

Hrvatska PC igra Journey of Life na listi 250 najprodavanijih igara na svijetu

5,417FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Hyperion Studio iz Jastrebarskog i njihova PC igra Journey of Life ušli su na Steamovu listu TOP 250 najprodavanijih igara na svijetu. Budući da igra nije dovršena i da je Hyperion Studio osnovan 2018. godine ovo je veliki uspjeh, ne samo za tim već za cijelu hrvatsku gaming scenu.

– Kada smo tek počinjali, nisam ni mogao zamisliti da ćemo nakon godinu dana i s nezavršenom igrom završiti među 250 najprodavanijih igara na svijetu. No, očito je da su igrači prepoznali potencijal i hvala im na tome. Svaki dan s našim igračima radimo na unapređenju, a povratna informacija nam je u ovom periodu iznimno važna, kazao je Adriano Žeželić, direktor Hyperion Studia i idejni začetnik igre.

Potencijal su prepoznali i u Hrvatskoj mreži poslovnih anđela, pa je tako 11 članova CRANE-a uložilo ukupno 100.000 eura u ovaj projekt, a sve s ciljem poticanja gaming industrije u Hrvatskoj, ali i razvoja igre Journey of Life.

– Investicija koju smo dobili bila je od velike pomoći i još jednom želim zahvaliti CRANE-u na čelu s Davorinom Štetnerom koji su nam dali vjetar u leđa kada je bilo najpotrebnije, a na nama je da to povjerenje opravdamo i da igru završimo do kraja godine.

Igra Journey of Life trenutno je dostupna samo za PC, ali Hyperion Studio radi na verzijama za mobilne uređaje koje će biti na tržištu u drugoj polovici 2019. Journey of Life je jedinstvena igra preživljavanja, a priča se odvija na otoku u Pacifičkom oceanu. Nakon što glavni lik dođe na otok mora izraditi osnovne alate i komponente za preživljavanje u divljini, naučiti loviti i snalaziti se u opasnoj okolini.
Journey of Life se do sada prodao u više od 20 svjetskih zemalja, a najveća potražnja za igrom zabilježena je u Americi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

NAJNOVIJI ČLANCI

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Sve više kompanija svjedoči pozitivnom utjecaju metodologije koja se najprije pojavila u IT industriji, a sudionici Digital Shapers konferencije moći će...

Originalna postava filma Ghostbusters se vraća u novom nastavku

Originalna postava Ghostbusters-a se vraća u novom nastavku.

Call of Duty: Modern Warfare dobio nove mape i novi game mod

Call of Duty: Modern Warfare, reboot istoimene igre iz 2007. godine  izašao je prije dva tjedna, a Infinity Ward već izbacuje nove mape za...
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here