Hrvatska PC igra Journey of Life na listi 250 najprodavanijih igara na svijetu

5,450LIKELajkaj
6,130FOLLOWFOLLOW
35FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

Hyperion Studio iz Jastrebarskog i njihova PC igra Journey of Life ušli su na Steamovu listu TOP 250 najprodavanijih igara na svijetu. Budući da igra nije dovršena i da je Hyperion Studio osnovan 2018. godine ovo je veliki uspjeh, ne samo za tim već za cijelu hrvatsku gaming scenu.

– Kada smo tek počinjali, nisam ni mogao zamisliti da ćemo nakon godinu dana i s nezavršenom igrom završiti među 250 najprodavanijih igara na svijetu. No, očito je da su igrači prepoznali potencijal i hvala im na tome. Svaki dan s našim igračima radimo na unapređenju, a povratna informacija nam je u ovom periodu iznimno važna, kazao je Adriano Žeželić, direktor Hyperion Studia i idejni začetnik igre.

Potencijal su prepoznali i u Hrvatskoj mreži poslovnih anđela, pa je tako 11 članova CRANE-a uložilo ukupno 100.000 eura u ovaj projekt, a sve s ciljem poticanja gaming industrije u Hrvatskoj, ali i razvoja igre Journey of Life.

– Investicija koju smo dobili bila je od velike pomoći i još jednom želim zahvaliti CRANE-u na čelu s Davorinom Štetnerom koji su nam dali vjetar u leđa kada je bilo najpotrebnije, a na nama je da to povjerenje opravdamo i da igru završimo do kraja godine.

Igra Journey of Life trenutno je dostupna samo za PC, ali Hyperion Studio radi na verzijama za mobilne uređaje koje će biti na tržištu u drugoj polovici 2019. Journey of Life je jedinstvena igra preživljavanja, a priča se odvija na otoku u Pacifičkom oceanu. Nakon što glavni lik dođe na otok mora izraditi osnovne alate i komponente za preživljavanje u divljini, naučiti loviti i snalaziti se u opasnoj okolini.
Journey of Life se do sada prodao u više od 20 svjetskih zemalja, a najveća potražnja za igrom zabilježena je u Americi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

NAJNOVIJI ČLANCI

The Angry Birds Movie 2 (titl.) – RECENZIJA

Izvorni Angry Birds film iz 2016. godine zamišljao je otok pun ptica koje ne znaju letjeti i kojega zelene svinje teroriziraju - osvajači koji...

Huawei časti korisnike s popustom do 50% za zamjenu oštećenog zaslona

Kako bi ispunio očekivanja svojih korisnika Huawei je predstavio Huawei Cares uslugu koja je dostupna u Hrvatskoj svim postojećim korisnicima određenih Huawei pametnih telefona....

Electronic Arts najavio novi Need for Speed Heat

Electronic Arts kompanija prije svega par dana službeno je najavila novi dio Need for Speed serijala, a zvati će se "Need for Speed Heat"....

Huawei vizija: ovi tehnološki trendovi će do 2025. iz temelja promijeniti svijet

Huawei je objavio novo izvješće o globalnoj viziji industrije Global Industry Vision (GIV) u kojoj su sažeta kompanijska predviđanja o razvoju tehnologije i ključnih...
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here