Jurassic World Dominion – sve što znamo o nastavku

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
72SubscribersSubscribe

Jurassic World serijal je svojevrsni “remake” popularnoga Jurassic Park serijala koji je osvojio publiku prije čak 27 godina. Legendarni vizualni efekti su veoma zaslužni za taj ogroman uspjeh serijala. Publika i dan danas na velikome platnu želi vidjeti kaos dinosaura.

Prije pet godina, izašao je prvi film novoga serijala – Jurassic World. Film je u osnovi bio identičan prvome Jurassic Park filmu. Ljudi misle da su bogovi, misle da mogu kontrolirati dinosaure. Kao što je bilo za očekivati, dinosauri su pobjegli i uzrokovali probleme u zabavnome parku. Dugotrajno čekanje i ogromni napredak vizualnih efekata značili su da je publika željna novog filma, a to se i pokazalo s 1,670 milijardi dolara što je film zaradio globalno. Serijal je odličan i Jurski park se vratio. Sljedeće izdanje bilo je 2018. godine Jurassic World: Fallen Kingdom, što je bio još jedan veliki hit. Treći film najavljen je prije izlaska Fallen Kingdom, a u ožujku ove godine naslov je potvrđen kao Jurassic World: Dominion. Produkcija filma bila je obustavljena zbog COVID-19 pandemije, ali trebala bi se uskoro nastaviti.

Jurassic World Dominion bi u kina trebao doći 11. lipnja 2021. godine. Vratit će se niz poznatih lica. Chris Pratt i Bryce Dallas Howard ponovit će svoje uloge kao Owen Grady i Claire Dearing, zajedno s Danielom Pineda kao Zia Rodriguez, Justice Smith kao Franklin Webb i BD Wong kao dr. Henry Wu iz Fallen Kingdoma. U filmu će biti prikazana i dva glumca koja su posljednji put viđena u prvome nastavku – Jake Johnson kao Lowery Cruthers i Omar Sy kao Barry Sembène. Najavljeno je nekoliko novih dodataka Jurassic World serijalu. U novoj postavi bit će Mamoudou Athie (The Get Down), DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D., Altered Carbon) i Scott Haze (Venom). Detalji o njihovim likovima još nisu poznati.

Jurassic World Dominion Tehix 2
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Najuzbudljivije za dugogodišnje obožavatelje serijala, Jurassic World Dominion donijet će povratak triju izvornih zvijezda. Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum pojavili su se u Spielbergovom Jurassic Park i vraćaju se za novi film kao dr. Alan Grant, dr. Ellie Sattler i dr. Ian Malcolm. Goldblum je glumio i u nastavku The Lost World 1997. godine i pojavio se vrlo kratko u Fallen Kingdom, dok su se Neill i Dern vratili za Jurassic Park III 2001. godine. Međutim, ovo će biti prvi put da su se sve tri zvijezde zajedno pojavile od toga prvoga filma.

Jurassic World Dominion Tehix 3
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Dominion će režirati Colin Trevorrow. Trevorrow je režirao prvi Jurassic World film, a dok su režiserske uzde predane španjolskome filmašu JA Bayona za Fallen Kingdom, Trevorrow je ostao snažno uključen u produkciji i scenariju. Još nisu objavljene službene snimke ili slike, međutim, Trevorrow je objavio nekoliko snimaka animatronskoga dječjega dinosaura dok je film bio u predprodukciji, plus sliku s prvoga dana snimanja.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.