VIŠE

  Kako bi moglo funkcionirati Amazonovo plaćanje skeniranjem dlana

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  192SubscribersSubscribe

  Plaćanja su važan prioritet za Amazon, a tehnološki gigant posljednjih je mjeseci otkrio neke zanimljive financijske značajke. U listopadu 2019. Amazon je predstavio klijentima u Indiji mogućnost plaćanja računa za komunalije, kablove i mobitele putem digitalnog asistenta Alexe, a na CES-u u Las Vegasu Amazon je omogućio kupcima korištenje Alexe za plaćanje benzina na pumpi. Kruže glasine da Amazon razmišlja o razvijanju kupovine uz skeniranje dlanova.

  The Wall Street Journal izvijestio je da Amazon može prodavati kioske za uplatu preko skeniranja dlana drugim tvrtkama. Prethodna izvješća povezivala su tehnologiju prvenstveno s prodavaonicama Amazona, uključujući Whole Foods i Amazon Go. Prema WSJ-u, Amazon planira terminale smjestiti na mjesta s puno ponovljenih kupaca, poput kafića i restorana brze hrane. Kupci bi koristili terminale kako bi povezali svoj dlan s kreditnom ili debitnom karticom. Klijenti bi mogli uspostaviti vezu između svojih bankovnih računa i otisaka dlana umetanjem kartice prilikom prvog korištenja terminala, a zatim skeniranjem ruku. Nakon toga bi kupci mogli platiti preko terminala sa zamahom ruke.

  Iako to nije postalo uobičajeno, skeniranje dlanom nije baš nova tehnologija te se koristi u raznim područjima, od školskih kantina do ureda liječnika. Zagovornici potrošača upozoravali su kako upotreba biometrijskih podataka poput skeniranja dlana ima opasnost od krađe identiteta.

  WSJ izvještava da su Amazonove ambicije za novu tehnologiju i dalje u ranoj fazi. Tehnološki gigant navodno radi s tvrtkama koje se bave kreditnim karticama, jer cijeni njihovu sposobnost zaštite podataka o klijentima. Glasine o novoj tehnologiji prvi put su se pojavile u rujnu 2019., kada je New York Post izvijestio da Amazon testira plaćanje rukom u trgovinama Whole Foods. Krajem prosinca Amazon je zatražio patent za „biometrijski identifikacijski sustav“ koji uključuje skener ruku, a njim je moguće očitavati karakteristike poput vena, kostiju i mekog tkiva. Glasnogovornik Amazona odbio je komentirati.

  PRIDRUŽITE SE TEHIX DISCORDU

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.