Killers of the Flower Moon – novi film Martina Scorsesea

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
56SubscribersSubscribe

Killers of the Flower Moon je adaptacija knjige Davida Grinna Killers Of The Flower Moon: The Osage Murders And The Birth Of The FBI. Knjiga je objavljena 2017. godine, a radnja je prema istinitome događaju o Osage domorodcima u 1920-ima.

Killers of the Flower Moon Tehix 2
IZVOR: USA Today (usatoday.com)

Nakon što tuđinci nađu izvore nafte na njihovoj zemlji, nekolicina imućnijih Osagea bivaju ubijeni. U isto vrijeme, formira se Bureau of Investigation kasnije preimenovan u FBI. Specijalni agent Tom White preuzeo je slučaj, što je dovelo do uhićenja stočara Williama Halea koji je orkestrirao ubojstva.

Killers of the Flower Moon smatramo vesternom. Radnja se odvija 1921.-1922. u Oklahomi. Sigurno ima kauboja, ali imaju automobile i konje. Film je uglavnom o Osageu, indijanskome plemenu koje je dobilo stravičan teritorij koji su voljeli jer su rekli sebi da bijelce nikada neće zanimati. Tada smo tamo otkrili naftu i, otprilike deset godina, Osage su bili najbogatiji ljudi na svijetu, po glavi stanovnika. Tada se, kao što je slučaj s rudarskim regijama Yukon i Kolorado, iskrcavaju lešinari, bijeli čovjek, stižu Europljani i sve se izgubilo. Tamo je podzemni svijet imao takvu kontrolu nad svime što se događa da je bilo više vjerojatno da ćete u zatvor ići zbog ubijanja psa nego zbog ubojstva Indijca.“, rekao je Scorsese o filmu.

Zasada su sigurna dva glumca – Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. DiCaprio će vjerojatno glumiti voditelja istrage Whitea, a De Niro Halea, stočara koji je naredio neka od Osage ubojstava. Datum premijere filma, nažalost, je još uvijek nepoznat. No, možemo očekivati da će biti brzo, s obzirom da za ovaj projekt znamo već tri godine.  

Killers of the Flower Moon Tehix 3
IZVOR: IMDb (imdb.com)

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.