fbpx

Maleficent Mistress of Evil – RECENZIJA

5,418FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Svi znamo priču o uspavanoj ljepotici. Maleficent je bacila kletvu na mladu princezu i ona je zauvijek zaspala. Princ se borio protiv tamnih sila i zmaja kako bi poklonio princezi poljubac prave ljubavi i tako je probudio. Aurora i Phillip su živjeli sretno do kraja života…barem smo tako mislili.

Mistress of Evil Tehix 2

Žanr: avantura, fantazija, obiteljski
Godina: 2019.
Redatelj: Joachim Rønning
Glavne uloge: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Sam Riley, Chiwetel Ejiofor
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 119 minuta
Datum izlaska: 16. listopada, 2019.
U kinima od: 17. listopada, 2019

Znamo iz prethodnoga filma Maleficent, da priča ipak ne ide onako kako su nam je predstavili. Maleficent jest proklela princezu, ali njena majčinska ljubav prema djetetu je djevojčicu oslobodila njezinoga očaranoga sna, a ne prinčev poljubac. Ali kako to već biva, u ljudskome kraljevstvu Ulstead, taj je mali detalj namjerno izostavljen u prepričavanju ove sada već legendarne priče. Nije ni čudo što većina pogrješno vjeruje da je Maleficent gospodarica svega zla. Iskreno, s tim ogromnim rogovima, krilima i zastrašujuće šiljastim obrazima, tko ih može kriviti.

Mistress of Evil Tehix 3

Nastavak Disney hita iz 2014. Maleficent Mistress of Evil stavlja tri žene u središte borbe za kontrolu između ljudi i vila. Kad se princeza Aurora (Fanning) zaruči za princa Phillipa (Harris Dickinson), predloženi brak pokreće niz događaja koji dovode do fatalnoga sukoba između Maleficent (Jolie) i, Aurorine buduće svekrve, kraljice Ingrith (Pfeiffer). Film vrlo jasno predočava onu staru borbu dobra i zla koju redatelj Rønning upotpunjuje s izvrsnim glumcima i animacijom prve klase. Nastavak pojačava grandioznost s fascinantnijim stvorenjima i ekstravagantnim kostimima. Od tajanstvenih šuma močvara do zapanjujućih dvoraca i sablasnih rekvizita sve se čini stvarno. Također, Mistress of Evil ulazi u politiku i detalje borbe između vila i ljudi.

Mistress of Evil Tehix 4

Film istražuje složen odnos između likova, koji na kraju dovodi do rata između Ingrithine vojske i magičnih likova močvare, raspoređenih po ogromnim, digitalno stvorenim, vrtovima palače. Zaplet je crpio svoju inspiraciju velikim dijelom iz inventivnoga iskupa klasičnog Disneyjevog negativca. S crnim rogovima, izrazitim jagodicama i širokim krilima, Jolie je lijep vrag, ali sa srcem. Željeli biste da je imala više vremena na zaslonu od ostatka glumačke ekipe, među kojima samo Pfeiffer ulogu prikazuje s autoritetom. Aurora, poput mnogih izvedbi Elle Fanning, nudi prirodnost usred svih CGI akcija.

NAJNOVIJI ČLANCI

Ryan Reynolds i John Krasinski rade film Imaginary Friends

Ryan Reynolds i John Krasinski udružuju se za film Imaginary Friends, fantastičnu komediju koju je Paramount pokupio. Studio je izašao na vrh...

Apple planira vlastite VR i AR uređaje

Apple već 10 godina istražuje i proučava tehnologiju virtualne i proširene realnosti. U zadnje vrijeme VR tehnologija je u velikome usponu i ima ogromnu...

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Google Stadia će se lansirati s dvanaest igara

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu

Huawei je na ovogodišnjem Voice & Advanced Communications Summitu održanom prošlog tjedna u Berlinu osvojio dvije nagrade – „Best 5G Voice Solution" i "Communications Innovator...
Maleficent Mistress of Evil
9

KRATKI PREGLED

Klasična borba dobra i zla iz koje isto možete nešto novoga naučiti. Nije potrebno pogledati prvi film kako biste razumjeli radnju, što je također veliki plus. Vizualni efekti i novi likovi lijepo dočaravaju ovaj magični svijet vila i ljudi.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here