Microsoft najavio kraj za Windows 7, početkom 2020. ukida se podrška

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
55SubscribersSubscribe

22.10.2009. godine Microsoft je pustio u pogon operativni sustav Windows 7 za koji se obvezao pružati podršku u trajanju od 10 godina. Microsoft je produžio pružanje podrške za Windows 7 do 14.01.2020. godine, a poslije toga razdoblja ukida se potpuna podrška za Windows 7 operativni sustav. Windows 7 i dalje će biti dostupan za korištenje i aktivaciju, no neće više bit siguran za korištenje, neke igrice, programi više neće bit dostupni za Windows 7 pa će tako i za njih biti ugašena podrška.

Kako doznajemo neke od velikih kompanija također gase podršku za Windows 7, na listi su se našli Google i Mozilla sa svojim internet preglednicima (Chrome i Firefox). Što to točno znači za vas? Nakon 14.01.2020. ukida se podrška, ažuriranja i sigurnosne skripte. Nećete više bit u mogućnosti koristiti neke programe i igrice, a developeri u buduće više neće izdavati igrice za Windows 7 operativni sistem zbog sigurnosti igraća.

Svi operativni sistemi bez odgovarajuće podrške nisu u mogućnosti koristiti naše programe/igrice zbog sigurnosnih razloga. Kada Microsoft prestane pružati podršku za Windows 7 operativni sistem mi kao developer kompanija moramo također poduzeti određene korake zbog sigurnosti naših korisnika. U prijevodu određeni programi/igrice moči će se igrati i dalje ali više neće biti ažuriranja za Windows 7 platformu, također osobe koje budu željele kupiti nešto putem našeg dućana tj. programa na žalost neće moči to učini. Windows 7 bez odgovarajuće podrške je nesiguran i laka je meta hakerima.

Ubisoft Entertainment

 

Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: