Microsoft planira novi Xbox koji je jeftiniji, ali i slabiji

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
70SubscribersSubscribe

Microsoft planira na tržište izbaciti dvije nove Xbox konzole sljedeće generacije za blagdane 2020. godine. Izvori bliski Microsoftu govore kako će druga konzola, pod kod nazivom Lockhart, biti jeftinija, ali i slabija. Dok je Microsoft javnosti objavio svoj projekt visoke kvalitete pod nazivom Project Scarlett, ipak nisu otkrili svoju strategiju s dvije konzole. Windows Central je izvjestio o postojanju projekta Lockhartjoš prije godinu dana, a Kotaku sada izvještava da je Lockhart dio Microsoftovih planova za sljedeću generaciju konzola.

U suštini Microsoft će izbaciti dvije nove konzole sljedeće generacije koje će služiti kao nasljednici konzola Xbox One S i Xbox One X. Lockhart konzola će izaći bez diskovne jedinice kao i Xbox One All-Digital Edition te će Microsoft podesiti hardver konzole da performanse ne budu jače od konzole iz glavnoga projekta Scarlett pod kodnim nazivom Anaconda.

Zadnjih par mjeseci Microsoft je tražio povratne informacije od developera za svoje planove s novim konzolama, te se zbog toga prvotno pričalo da će Microsoft i ranije izaći u javnost sa svojim planovima za Lockhart konzolu. Nažalost, tako stvari ne stoje jer Microsoft i dalje nije finalizirao hardver koji će biti u toj konzoli, ali bar se zna da će definitivno biti spremna za izlazak na blagdane 2020. godine.

Microsoft Tehix 1

Kotaku izvještava da će Lockhart konzola imati SSD disk te će biti usmjerena na 1440p igranje, dok će bolja i skuplja konzola pod kodnim imenom Anaconda biti namijenjena za 4K igranje. Sve u svemu, obje konzole će imati sličan hardver, neki izvori govore da će i slabija konzola također imati procesor sljedeće generacije, ali će biti podešen na manjoj brzini nego na drugoj robusnijoj konzoli.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.