Najavljen novi Half-Life za VR

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
71SubscribersSubscribe

Nakon tajnovite najave prošloga tjedna, Valve je otkrio novi Half-Life.

Half-Life: Alyx će biti VR ekskluziva smještena između događanja prvog i drugog dijela Half-Lifea kada Alyx i njen otac Eli Vance formiraju otpor da bi obranili planet od alienskih Combine snaga.

Iako ekskluzivna za VR, Valve je napomenuo kako će igra biti puna sadržaja te da će imati dužinu i igranost kao i ostale Half-Life igre; s istraživanjem, borbom, zagonetkama i najvažnije cijelom novom pričom. Prema Valveovom dizajneru Greg Coomeru, beta testerima igre je trebalo isto vremena da pređu Half-Life: Alyx kao i Half-Life 2, iako može biti i duže ovisno o tome koliko budete istraživali i obavljali sporedne misije. Za prijeći Half-Life 2 prosječno treba 15 sati.

Vlasnik Valvea Gabe Newell kaže kako je VR dao novu energiju Valveu.

˝Investirali smo puno našeg vremena u tehnologiju ali, svi mi smo razvijači igara u duši i posvetiti se ovako ambicioznom projektu je jednako uzbuđujuće, još kad je riječ o Half-Lifeu zna se da je to vrhunac stvari do kojih nam je najviše stalo; uistinu dobre igre, najnovija tehnologija i otvorene platforme˝ – rekao je Gabe Newell.

Half-Life: Alyx je zakazan za ožujak 2020. godine kad će biti dostupan za sve VR setove bazirane na PC-u, ne samo za Valveov Index VR set, ali ako ga posjedujete igru dobivate besplatno uz bonus sadržaj kao što su skinovi za oružja i CSGO sadržaj sa Alyxinom tematikom. Igra će se automatski pojaviti u vašoj Steam ”knjižnici” i dobiti ćete je besplatno čak i ako samo imate Valve Index kontroler, a ne cijeli VR set. Svi ostali koji žele igrati ovaj naslov morati će iskeširati 60 dolara.

Mnogi gejmeri diljem svijeta još nisu navikli na VR setove koji još nisu toliko česti u kućanstvima, ali novi Half-Life bi definitivno to mogao promijeniti iako to nije onaj Half-Life 3 kojeg svi već dugo očekuju. Zbilja je začuđujuće kako Valve još nema konkretnih najava da nastave priču koja ostaje nedovršena već skoro deset godina.

Half-Life: Alyx je objavljen na Steamu, pogledajte neke od slika.

Valve najavio novi Half-Life

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.