Netflix nam donosi seriju The Witcher

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Streaming div priprema adaptaciju masovno popularnoga akcijskoga RPG serijala The Witcher u kojoj glumi sam Superman, Henry Cavill. Netflix je već dokazao da je moguće napraviti izvrsnu adaptaciju video igre zahvaljujući animiranoj seriji Castlevania. Sada žele ponoviti to postignuće u live action adaptaciji poznate igre.

RADNJA

Službeni sažetak Netflixa za prvu sezonu serije The Witcher kaže slijedeće: „Geralt od Rivije, osamljeni lovac na čudovišta, bori se naći svoje mjesto u svijetu u kojem su ljudi često više zli od zvijeri. Ali kada ga sudbina namjesti na put moćne čarobnice i mlade princeze s opasnom tajnom, njih troje moraju se naučiti zajedno kretati sve nestabilnijim Kontinentom.“ Osim toga, malo se zna o radnji prve sezone. Znamo da će se serija temeljiti posebno na romanima Sapchowskog, a ne na video igrama.

The Witcher Tehix 4

S obzirom na to, prva slika Cavilla kao Geralta dokazuje da serija neće nužno odstupati od izgleda u igrama. Za one koji nisu upoznati s romanima The Witcher sage ili istoimenim igrama, serija se odvija u fantazijskom carstvu pod nazivom The Continent. Ljudski doseljenici podredili su prirodno stanovništvo koje se sastoji od patuljaka, vilenjaka i gnoma. Južnom polovicom kontinenta upravlja Nilfgaardsko carstvo, koje je stalno u ratu sa sjevernim kraljevstvima. Čarobnjaci poput Geralta su nadljudski snažni lovci poznati po svojoj vještini u pronalaženju i ubijanju rijetkih, opasnih stvorenja. Glavne knjige u serijalu vrte se oko Geralta, njegove ljubavi Yennefer i njihove posvojene kćeri Ciri. Snažan magijski potencijal koji ima Ciri čini je osobom od velikoga interesa dok se rađa novi rat u Kontinentu.

The Witcher Ciri Tehix 1

GLUMAČKA POSTAVA I EKIPA IZA KAMERA

The Witcher seriju je stvorila Lauren Schmidt Hissrich, koja je prethodno radila na serijama poput Parenthood, The West Wing i Daredevil. Andrzej Sapkowski, koji je napisao romane na kojima se temelje igre The Witcher i ova serija, služi kao kreativni savjetnik. To je samo po sebi pozitivan znak. Sapkowski nikada nije bio sramežljiv izraziti svoj prezir prema prijašnjoj adaptaciji svoga djela – The Hexer.

The Witcher Tehix 5

Henry Cavill će glumiti glavnoga lika – lovca na čudovišta Geralta od Rivije. Ostali članovi glumačke postave su Freya Allan kao princeza Ciri, Anya Chalotra kao Yennefer od Vengerberga, Jodhi May kao kraljica Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson kao kralj Eist, Adam Levy kao Mousesack, MyAnna Buring kao Tissaia, Mimi Ndiweni kao Fringilla, Therica Wilson-Read kao Sabrina i Millie Brady kao princeza Renfri.

DATUM PREMIJERE

The Witcher još uvijek nema točan datum premijere na što smo i navikli od Netflixa. Kao što znamo, Netflix datume objavi samo par tjedana, ili u nekim situacijama, par sati prije same premijere svojih projekata. Trenutačno ne očekujemo premijeru serije The Witcher prije jeseni 2019. ili čak početak 2020. godine. Produkcija je započela tek u listopadu 2018. i prebačena iz Mađarske na Kanarske otoke u ožujku 2019. godine. Da ne spominjemo još i veliki rad na specijalnim efektima koji će se koristiti u seriji.

OBLIK SERIJE

Prva sezona serije The Witcher sastojat će se od osam epizoda. Netflix nije otkrio vrijeme trajanja epizoda, no s obzirom na mali broj epizoda i činjenicu da s ovom serijom Netflix pokušava privući obožavatelje serije Game of Thrones, pretpostavljamo da će vrijeme trajanja epizode biti barem sat vremena. Ako mislite da je osam epizoda premalo kako bi se kvalitetno predstavio lik Geralta, ne brinite. Izgleda da Netflix ima malo dugoročnije planove za seriju. Prema nekim izvorima, Netflix je veoma zadovoljan razvojem serije do sada i zainteresirani su za više od jedne sezone.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here