Microsoft napokon potvrdio da nije potrebno sigurnosno uklanjanje USB-a

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Koliko ste samo puta čuli da se mora sigurnosno otkloniti USB prije nego ga uklonite iz računala? Koliko ste puta učinili to i onda strepili da ćete izgubiti vrijedne podatke?

Više se nemate oko čega brinuti, jer je Microsoft napokon službeno objavio da na Windowsu 10 ne morate to raditi. Windows 10 ima opciju koja se zove brzo uklanjanje i doslovno Vam dozvoljava da USB možete ukloniti kada i kako god hoćete.

Ta opcija je došla s nadogradnjom Windowsa 10 verzija 1809. U suštini brzo uklanjanje tjera Windows da stalno pokušava pisati na flash, što zapravo čini tu zaštitu da možete ga ukloniti kada god hoćete.

U stvarnosti ovu nadogradnju je Microsoft pustio već u listopadu, ali sada se razlgasuje na široka zvona kako bi IT profesionalci isto bili svjesni toga. Pored svega ključno je da još par stvari se napomene. Zaštite za vaš USB i nesigurnim načinom uklanjanja su postojale još od Windows 7, samim time i Vi i ja, koji nikad nisam sigurnosno otklanjao, možete malo likovati.

Ali s druge strane istina je da Windows sam šalje miješane signale u vezi sigurnosnog uklanjanja jer još uvijek ima te opcije. Ali kao što smo već naučili s ovim danom, više nema brige. Sigurnosno uklanjanje je postalo zastarjelo, kao što je VHS i disketa.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...
Avatar
Mario Jerinićhttp://www.tehix.org
Ljubitelj Marvela i DC-a, generalni ljubitelj dobrih filmova neovisno o žanru i obozavatelj krimi serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here