Novi kralj fotografije: Huawei Mate 30 Pro zasjeo na prvo mjesto DxOMark ljestvice

5,417LIKELajkaj
6,367FOLLOWFOLLOW
36FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Inovativna SuperSensing Cine kamera Huaweija Mate 30 Pro uređaja osigurala mu je prvo mjesto na DxOMarkovoj ljestvici.

Huawei je danas ponovno postavio trendove i nametnuo se kao lider mobilne fotografije. Pametni telefon Huawei Mate 30 Pro na DxOMark ljestvici zauzeo je prvo mjesto s ukupnim 121 bodom, što je za čak četiri boda više od drugoplasiranog pametnog telefona. Takvo priznanje potvrdilo je lidersku poziciju Huaweija te podignulo ljestvicu mobilne fotografije. Huawei Mate 30 Pro ostvario je i dosad najbolji rezultat od 131 boda kada su u pitanju fotografije.

 “S ukupnom ocjenom od 121, Huawei Mate 30 Pro novi je broj jedan na našoj ljestvici mobilnih kamera. To je novi rekord koji je iznad svih očekivanja. O kvaliteti novog Huaweija svjedoči i činjenica da je konkurenciju ostavio daleko iza sebe”, objavljeno je danas na DxOMark-u.

DxOMark je neovisan  istraživački portal koji testira razne parameter kamere na pametnim telefonima u laboratorijskim i stvarnim uvjetima. Povijesno testiraju i senzore na DSLR i DSLM fotoaparatima pa se njihova ljestvica u svijetu mobilne industrije uzima kao najrelevantnija.

Sustav kamera na novom Huaweiju Mate 30 Pro uključuje 40MP SuperSensing kameru, 40MP Cine kameru, 8MP telefoto kameru te 3D dubinsku kameru. SuperSensing kamera dvostruka je glavna kamera koja može snimati zadivljujuće fotografije, a naročito ako se tome pridodaju opcije ultra širokog noćnog fotografiranja te fotografije ultra širokog kuta s uključenim HDR-om + ili Pro-Bokeh efektom.

Supersensing 40MP kamera s nizom boja RYYB dizajnirana je tako da privuče još više svjetla, osiguravajući tako da Huawei Mate 30 Pro stvori vrlo detaljne slike visoke razlučivosti pa čak i ako su one snimljene u uvjetima slabog osvjetljenja. Tu je također i ISP 5.0 procesor signala slike koji u suradnji s kamerom stvara izuzetne fotografije i video zapise.

Mate 30 Pro uz sve navedeno može snimati i profesionalne video zapise s kinematografskim tonovima. Cine kamera ima veliku 1/ 1.54-inčnu veličinu senzora s vrijednošću ISO 51200 za snimanje video zapisa, a tu treba dodati i Ultra Slow-Motion opciju pri 7680 sličica u sekundi alli i stabilni 4K video.

Za više informacija o testovima DxOMark-a posjetite dxomark.com

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei ove godine isporučio 26% pametnih telefona više nego lani

Huawei je nedavno objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje tekuće godine. Tijekom prva tri tromjesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara...

Sve što trebate znati o novim Google Pixel 4 mobilnim uređajima

Google je lansirao novi Pixel 4 i Pixel 4XL pametni telefon. Nakon mjeseci glasina, svaka tajnovitost vezana za ovaj mobitel je uništena. Pixel 4...

U Zagrebu predstavljena usluga Uber Comfort – prva u Europi s opcijom vožnje bez razgovora

Uber je danas u Zagrebu predstavio dvije dodatne usluge – Comfort i XL koje će omogućiti korisnicima da odaberu vozila više klase ili vozila...
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here