Novi Mortal Kombat film stiže 2021.!

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
72SubscribersSubscribe

Mortal Kombat jedan je od najpoznatijih serijala igara u svijetu te je i dalje veoma uspješna kod obožavatelja i publike čak i nakon 28 godina! Stoga, kada je službeno objavljeno da je James Wan vezan za produkciju novoga filma, obožavatelji su bili, blago rečeno, veoma uzbuđeni. Novi serijal neće imati nikakve veze s filmovima iz 90-ih, novi film bi trebao izaći u 2021. godini.

James Wan je potpisao za produkciju filma još 2015. godine i time je film dobio vjetar u leđa koji mu je bio potreban kako bi izašao iz produkcijskoga pakla. Wan je tijekom godina sudjelovao u nekoliko horor filmova, režirajući izvorni Saw i nedavno prelazeći u superjunačke blockbustere. Nakon uspješnoga niza filmova, uključujući Fast & Furious 7 i Aquaman, čini se da je Wan spreman preuzeti borbeni serijal. Uz njega i Todd Garner je naveden kao producent. Simon McQuoid je 2016. potvrđen kao redatelj. Iako je Wan tijekom godina radio na nizu različitih filmova, ovo će biti McQuoidov prvi dugometražni projekt. Međutim, ima iskustva kao redatelj, radio je na reklamama za Call of Duty, Halo i PlayStation. Samo brzi pregled nekoliko ovih reklama pokazuje ne samo McQuoidovu redateljsku sposobnost, već i razumijevanje izvornoga materijala.

IZVOR: SuperHeroHype (superherohype.com)

Scenarij za Mortal Kombat napisala su dva pisca – Greg Russo i Dave Callaham. Uz Mortal Kombat, Russo piše scenarij za novi Resident Evil serijal te filmove Space Invaders i Saints Row! Izgleda da su Gregu draži naslovi temeljeni na video igrama. David Callaham ima više projekata pod svojim imenom, uključujući Doom (2005), The Expendables (2010), pa čak i Wonder Woman 1984 (2020). Doom su obožavatelji serijala slabo primili stoga se nadamo da će se Callaham otkupiti obožavateljima i napisati scenarij koji je vjerniji izvornom materijalu nego što je to bio Doom.

Veliki broj glumaca za Mortal Kombat već je najavljen zajedno s ulogama koje će igrati. Dosad su potvrđeni Tadanobu Asano kao Raiden, Mechad Brooks kao Jackson Briggs, Elissa Cadwell kao Nitara, Chin Han kao Shang Tsung, Max Huang kao Kung Lao, Josh Lawson kao Kano, Ludi Lin kao Liu Kang, Jessica McNamee kao Sonya Blade, Sisi Stringer kao Mileena, Hiroyuki Sanada kao Scorpion i Joe Taslim kao Bi-Han. Pored toga, Lewis Tan i Matilda Kimber potvrdili su da imaju uloge u filmu, ali koga će glumiti još uvijek nije poznato. Isto vrijedi i za Johnnyja Cagea. Lijepo je vidjeti kako ljudi koji stoje iza filma se brinu da pravilno predstavljaju ove likove, jer se Mortal Kombat oduvijek hvalio širokim spektrom nacionalnosti na svome borbenome popisu.

Trenutačni popis potvrđenih likova sugerira da će priča iz prve igre vjerojatno još jednom biti prilagođena za veliko platno. Jednostavno rečeno, ima smisla započeti na početku Mortal Kombat priče i graditi na tome budućnost serijala. U prvoj igri Raiden okuplja skupinu junaka koji će se boriti na Mortal Kombat turniru kako bi zaustavili invaziju na Zemlju. Međutim, sigurno će biti nekoliko zaokreta u priči kako bi stvari ostale svježe. Pored toga, lik Nitare potvrđen je za prvi film uprkos činjenici da se ne pojavljuje u izvornoj igri, što znači da možemo očekivati male promjene u priči. Greg Russo je potvrdio na Twitteru da Johnny Cage igra važnu ulogu u priči, tako da će možda nastupiti kao središnji lik cijeloga filma. Drugi očiti izbor za glavni lik bio bi Liu Kang, obično prikazan kao junak ranih igara.

IZVOR: GameSpot (gamespot.com)

No ono što najviše brine Mortal Kombat ljubitelje jest prikaz smrti i ozljeda. Filmovi iz 90-ih su blago rečeno bili veliko razočaranje po tom pitanju s obzirom na to da je serijal igara najpoznatiji po “maštovitim” načinima smrti i ozljeda. Obožavatelji mogu biti mirni, Russo je na svome Twitter profilu potvrdio da će film biti R ocijenjen i veoma vjerodostojno prikazati smrt i ozljede. To nas ne iznenađuje s obzirom na to da James Wan ima povijest s grotesknim načinom prikazivanja smrti još od Saw serijala.

U svijetu holivudskih megaserijala i kinematografskih svjetova, razumljivo je da obožavatelji mogu biti znatiželjni što će uslijediti nakon prvoga filma. Iako je Russo u intervjuu potvrdio da su trenutačno svi usredotočeni na izradu najboljega filma, priznao je da kao pisac ne može ne razmišljati o budućim potencijalima priče. Kada gledate Mortal Kombat svijet lako je vidjeti niz različitih smjerova u kojima bi se serijal mogao razviti. Burna povijest između klanova Scorpiona i Sub-Zeroa mogla bi stvoriti zanimljiv “spin-off” film ili čak televizijsku seriju. No sve to ovisi o uspjehu prvoga filma i koliko će novaca film zaraditi. Publika je tu i jedva čeka kavlitetan film. Ako sve prođe kako zamisle, serijal je zagarantiran ponajviše što imaju jedanaest igara kao izvorni materijal.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.