VIŠE

  Novo open-source rješenje prilagođava aplikacije za AppGallery

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  317SubscribersSubscribe

  Choice SDK developera bluesource lako pretvara postojeće GMS u HMS aplikacije

  Huawei je objavio da je partnerska developerska kompanija bluesource, vodeći europski dobavljač rješenja za poslovne aplikacije, kreirala rješenje otvorenog koda koje prilagođava GMS aplikacije za AppGallery, uklanjajući potrebu za ponovnim razvojem aplikacija posebno za Huaweijevu trgovinu aplikacija.

  Rješenje naziva Choice SDK olakšava developerima da transformiraju svoje postojeće aplikacije temeljene na GMS-u i Firebaseu i lako ih prilagode za HMS. Takva prilagodba značajno štedi troškove i vrijeme koje je developerima potrebno za razvoj aplikacija, pružajući im prednost u prilagodbi, što u konačnici omogućuje njihovim aplikacijama da rade na Huawei uređajima uz značajno smanjen rad na razvoju.

  AppGallery raste vrlo brzo te je trenutno treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 530 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU), a u Europi bilježi rast od 61,5 posto na godišnjoj razini s 42 milijuna novih korisnika. Platforma je povećala broj registriranih developera na 2,3 milijuna, što je za 77 posto više u odnosu na prošlu godinu, a sada broji i 300.000 developera izvan Kine. Trenutno je 120.000 aplikacija integrirano s HMS Core alatima, što je porast od 118 posto u odnosu na prošlu godinu.

  bluesource je izvorno razvio Choice SDK kao rješenje za Raiffeisen Bank kako bi pomogao austrijskoj banci da njihove aplikacije učini dostupnim Huaweijevim korisnicima. Zadatak je rezultirao rješenjem koje se temelji na iskustvu bluesourcea u prilagođavanju aplikacija za više poduzeća, a dostupno je kao softver otvorenog koda, tako da drugi brandovi i developeri mogu svoje aplikacije prilagoditi brže, sigurnije i lakše.

  „Iz bankarske perspektive sigurnost je uvijek jedno od najvažnijih pitanja koja uzimamo u obzir pri razvoju softvera. Zato nam je izuzetno važno da naši korisnici na svojim pametnim telefonima koriste samo sigurne i testirane aplikacije i softver, a mi osiguravamo da nema problema s transakcijama”, istaknuo je Dietmar Pucher, generalni direktor tvrtke Raiffeisen Digital GmbH.

  “Tvrtke diljem Europe bi se željele pridružiti AppGallery trgovini, ali smatraju da bi im za to moglo biti potrebno puno resursa. Zato smo kreirali Choice SDK, svojevrsnu jednostavnu sklopku koja uklanja složenost procesa razvoja i omogućuje brandovima da se brzo i ekonomično prilagode i objave svoje aplikacije. Oduševljeni smo što smo pomogli vodećim međunarodnim poduzećima u njihovim implementacijama aplikacija za HMS ekosustav, posebno u financijama i bankarskom sektoru, a nadamo se da ćemo i dalje podržavati europske tvrtke, olakšavajući im objavljivanje aplikacija na AppGalleryju”, dodao je Martin Sprengseis-Kogler, partner u bluesourceu.

  Sve veći broj poduzeća već koristi bluesource Choice SDK kako bi osigurao svoju prisutnost u AppGalleryu, uključujući austrijske brandove – ORF (nacionalna TV kuća), bankarske aplikacije Raiffeisen, austrijske savezne željeznice ÖBB, austrijsku poštansku službu i aplikaciju Aktionsfinder za pronalaženje najboljih ponuda u Austriji. Više od 60 poduzeća već je surađivalo s bluesourceom kako bi se iskoristili njihovu tehnologiju za uspješno prenošenje svojih aplikacija na AppGallery. Choice SDK nadopunjuje širok raspon postojećih alata koje je Huawei razvio kako bi developerima pomogao da prilagode svoje aplikacije za HMS ekosustav.“Otvorena inovacija je ključna i ovo je sjajna priča o uspjehu suradnje i otvorenog poslovanja. Ovo rješenje pomoći će developerima širom svijeta da prilagode bilo koju GMS ili Firebase aplikaciju za  AppGallery. Želim zahvaliti bluesourceu na njihovoj predanosti. Ponosni smo da je ovo rješenje proizvedeno u Austriji i sada je otvorenog koda. Besplatno je za upotrebu i lako se koristi – za bilo koju vrstu Android aplikacija širom svijeta”, rekao je Georg Hanschitz, voditelj razvoja ekosustava za Austriju u Huawei CBG-u.

  PRIDRUŽITE SE TEHIX DISCORDU

  Avatar
  Lario Kremerhttps://www.tehix.hr/
  Veliki ljubitelj assassin's creed franšize.
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments