More

  NZXT H510i – RECENZIJA

  5,291FansLike
  6,289FollowersFollow
  52FollowersFollow
  112SubscribersSubscribe
  www.trust.com

  Veliko hvala NZXT-u koji nam je poslao H510i kučište na recenziju. Za početak vam mogu samo reći kako sam ostao zadivljen proizvodom.

  PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

  Kučište dolazi u prepoznatljivoj NZXT kutiji bijelo-ljubičaste boje. Na glavnoj strani vidi se prikaz kučišta dok se na bočnoj strani kriju detaljnije specifikacije istoga. U kutiji osim samoga kučišta koje je nama stiglo u klasičnoj crnoj boji dobili smo i 10 vezica za bolje kabliranje, spliter za slušalice (4 pole na 3 pole), 2 predinstalirane RGB trake (adresabilne) i naravno sve potrebne šarafiće za montažu.

  SPECIFIKACIJE

  Kučište je ATX formata dimenzija 210x435x428 mm odnosno visina iznosi 460 mm ukoliko brojimo nogice koje su 25mm što je vrlo dobro za dodatni air flow. Kučište je izrađeno od vrlo kvalitetnih materijala od kojih se svakako ističe kaljeno staklo na bočnoj strani.  Što se tiče podške za matične ploće kučište je ATX formata što znači da podržava Mini-ITX, MicroATX i naravno ATX format. Unutar kučišta s glavne strane ima zaista dosta prostora što nam pruža mogućnost ugradnje grafičkih kartica do 381 mm dužine odnosno 325 mm ukoliko imamo instalirano vodeno hlađenje na prednjoj strani.

  Mogućnosti hlađenja

  CPU Cooler može biti do 165 mm što znači da gotovo svi cooleri staju, a kada smo već kod hlađenja važno je napomenuti kako imamo 2 ventilatora u paketu s kučištem koji su 120 mm i predinstalirani su na stražnju i gornju stranu kučišta. Na gornju stranu možete namontirati i 140 mm ventilator ukoliko želite. Prednja strana pak ima mjesta za 2 x 120 ili 2 x 140 mm i naravno radijator vodenog hlađenja. Kod nas se na tu udobno smijestio NZXT Kraken x63 kojeg nam je također poslao NZXT. Kučište je kao stvoreno za nekoga tko će se igrati s njime jer ima dovoljno prostora za ugradnju 2 grafičke kartice pa čak i 2 slota za vertikalnu montažu (kod vertikalne montaže budite zaista oprezni jer karta s više 2 slota neće stati).

  KABLIRAJNE

  Ona „sekundarna“ strana kučišta  jednako je prostrana kao i prednja s čak 2.3 cm prostora za sređivanje kablova. Tu je i podrška za instalaciju 3 2.5“ uređaja i 3 3.5“ uređaja.  A ondje se sakrio i kontroler za ventilatore i RGB kojeg upravljate putem meni vrlo zanimljivog CAM Softvera.

  Prednji panel

  Za kraj se vraćamo na vanjsku stranu kučišta tj. Na prednji panel kojeg čine jedan 4 poul ulaz za slušalice, jedan USB 3.1 Gen 2 Type – C i i jedan USB 3.1 Gen 1 Type-a i naravno tipkica za uključivanje računala koja posjeduje svoje bijelo osvijetljenje jedinu zamjerku prednjem panelu jest nedostatak čitaća kartica koji bi ovdje bio vrlo lijep dodatak.

  DIZAJN

  Kada je riječ o dizajnu tu neću previše pričati, kučište je minimalističko i stvarno s ovim dizajnom NZXT nije mogao pogriješiti. Ljubiteljima onih gamerskih nabrijanih kučišta ovo će biti apsolutno ne zanimljivo i dosadno, ali meni koji sam ljubitelj minimalizma ovo kučište je zaista predivno. Vrlo važan detalj u cjelokupnom dizajnu su dvije LED trake koje imaju zaista puno efekata koje možete mijenjati pomoću CAM Softvera za kojeg osobno smatram za jedan od najboljih softvera jer pruža sve informacija i mogućnosti podešavanja za koje smo nekada trebali znatno više programa.

  NZXT CAM Softver

  NZXT H510i je pametno kučište upravo zbog ovoga softvera i kupovinom ovoga kučišta ne dobijate samo hardver nego i kvalitetno napisan sofver. Putem NZXT Cam-a bez problema možete pratiti temperature, potrošnju struje, FPS, zauzeće grafičke kartice, procesora… CAM je zaista jednostavan i napravljen je upravo tako da ga i oni koji tek ulaze u svijet računala mogu bez problema koristiti i razumjeti.

  ZAKLJUČAK

  NZXT H510i jedno je od najboljih mid tower ATX kučišta jer pruža krajnjem korisniku odlične hardverske i softverske mogućnosti. Prelijepi dizajn koji i više nego fukncionalan glavna je odlika ovoga kučišta te je zato NZXT H510i zavrijedilo naše Advanced Design i Alpha Diamond priznanje.

  www.trust.com

  REVIEW OVERVIEW

  NZXT H510i
  10

  KRATKI PREGLED

  NZXT H510i jedno je od najboljih mid tower kučišta, dizajn i funkcionalost su na višoj stepenici zbog čega je ovo kučište zaslužilo Alpha Diamond!
  Antonio Grgurić
  Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
  Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

  ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.