More

  NZXT Kraken X63 – RECENZIJA

  5,291FansLike
  6,289FollowersFollow
  52FollowersFollow
  112SubscribersSubscribe
  www.trust.com

  Veliko hvala NZXT-u koji nam je ustupio ovo AIO vodeno hlađenje na recenziju kao i NZXT H510i čiju ste recenziju već mogli pročitati na portalu.

  PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

  Kraken x63 kao i H510i, ali i svi ostali NZXT proizvodi imaju slične kutije. Vrlo jednostavan bijelo-ljubičasti dizajn gdje na prednjoj strani jasno vidimo sam izgled AIO hlađenja, dok se na bočnoj strani nalaze neke detaljnije specifikacije hlađenja. Unutar samoga pakiranja dobijamo 2 ventilatora, radijator te vodeni blok koji se montira na procesor. Naravno u pakiranju dobijamo i uputstvo za montažu kao i potrebne šarafiće.

  SPECIFIKACIJE

  NZXT Kraken x63 280mm je AIO vodeno hlađenje, dva ventilatora koja dolaze u paketu su Aer P140 koji rade na između 500 i 1800 RPM-a (moguća odstupanja). Naravno ventilatori se povezuju putem 4pin PWM konekcije što znači da je ovo vodeno hlađenje mogu koristiti i oni koji tek ulaze u svijet vodenih hlađenja jer će softver sam odraditi posao i održavati optimalne temperature. Vodena pumpa radi na RPM-u od 800 do 2800 koji je isto tako moguće podesiti samostalno u softveru prema nekom od modova rada. Vrlo lijepo je vidjeti i RGB osvjetljenje koje se povezuje s ostalim NZXT komponentama te stvara vrlo lijep efekt unutar kučišta.

  TESTIRANJE

  Rezultati su sjajni, naš 8300 kojeg koristimo za tesiranje zaista je teško ohladiti zbog njegovog 32nm dizajna što je složit će te se zaista velika razlika s obzirom na nove Ryzene koji su u 7nm ili Intelovih procesora 10. generacije koji su u 14 nm. Procesor je overclockan na 4.2 Ghz te je u NZXT Cam-u bio podešen silent režim rada ventilatora i vodene pumpe, a temperature su sljedeće… Pri maksimalnom opterećenju svih 8 jezgara temperatura nije prelazila 41°C, a ventilatori su bili tihi sa svojih 980 RPM-a, pumpa je bila nešto bučnija jer jer radila na 2020 RPM-a. U idle režimu rada brojke su zaista mizerne procesor se zagrijava do nekih 26°C, a ventilatori rade na 900 RPM-a, pumpa se vrti na oko 1900 RPM-a. U performance režimu razlika je puno veća pumpa ne ide ispod 2100 RPM-a čak ni u idle režimu rada, a ventilaori su oko 1000 RPM-a, temperature su oko 21°C. Velika razlika osjeti se tek pri velikom opterećenju kada je razlika u temperaturi između silent i performance načina rada čak 5°C, temperatura procesora nije se dizala preko 36°C. U gamingu ove temperature teško ćete vidjeti jer sumjam kako će vam ijedna igra opteretiti svih 8 jezgara procesora na 100%.

  SOFTVER I RGB

  Za kontrolu čitavog sustava hlađenja korisite CAM Softver i to je razlog zašto ga toliko volim jer pod jednim programom imate kontrolu apsolutno svega. Softver vam nudi nekoliko modova rada, kao i mogućnost sami napravite svoj prilagođeni profil. Uz to imate i uvid u brzine rada ventilatora, pumpe i naravno temperature procesora i grafičke kartice. Uz to imate i mogućnosti za mijenjanje RGB efekata koji su zaista raznovrsni i izgledaju odlično.

  ZAKLJUČAK

  NZXT Kraken X63 jedno je sjajno AIO vodeno hlađenje te bi ga preporučio svakome tko tek ulazi u svijet vodenih hlađenja jer pruža odlične performanse, a i izgleda vrlo atraktivno što je danas jedna od ključnih stvari kada je kupovina tj. prodaja kompenenti u pitanju. Zbog navedenih rezultata NZXT Kraken X63 zavrijedio je našu Alpha Gold nagradu.

  www.trust.com

  REVIEW OVERVIEW

  NZXT Kraken X63
  8

  KRATKI PREGLED

  NZXT Kraken X63 sjajno je AIO vodeno hlađenje zbog čega je osvojilo našu Alpha Gold nagradu.
  Antonio Grgurić
  Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
  Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

  ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.