“Pinocchio” Guillerma del Tora okupio izvrsnu glumačku postavu

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
87SubscribersSubscribe

Oskarom nagrađivani redatelj Gullermo del Toro radi na takozvanom stop-motion animiranome mjuziklu Pinocchio u suradnji s Netflixom. U glavnoj ulozi je Gregory Mann, Ewan McGregor kao Cricket i David Bradley kao Geppetto. Ostala glumačka postava jest: Oskarom nagrađivana Tilda Swinton, Christoph Waltz i Cate Blanchett, Finn Wolfhard (Stranger Things), John Turturro (The Batman), dobitnik Zlatnoga globusa Ron Perlman (Nightmare Alley), Tim Blake Nelson (Watchmen) i Burn Gorman (Enola Holmes).

IZVOR: Empire Magazine (empireonline.com)

Klasična priča Carla Coloddija prati nevjerojatno putovanje drvenoga dječaka koji oživi. Vrijeme radnje filma jest za vrijeme Mussolinijeve vladavine u Italiji. Del Torov Pinocchio jest priča o ljubavi i neposlušnosti dok Pinocchio pokušava ispuniti očeva očekivanja.

“Nakon godina bavljenja ovim projektom iz snova, našao sam svog savršenog partnera u Netflixu. Dugo smo vremena tražili savršenu glumačku postavu i ljude iza kamera te smo bili blagoslovljeni s kontinuiranom podrškom od strane Netflixa da mirno i pažljivo napravimo film koji želimo. Svi mi volimo i često koristimo animaciju s velikom strašću i vjerujemo da je to idealan medij za prepričavanje ove klasične priče na potpuno novi način.”

Početna produkcija započela je još prošle jeseni u Portlandu te se nastavila bez ikakvih prekida i tijekom COVID-19 pandemije. Del Toro i Patrick McHale napisali su scenarij. Tekst pjesama del Toro i Katz, a glazbu dobitnik Oscara Alexandre Desplat koji će napisati i glazbu cijeloga filma. Gris Grimly stvorio je izvorni dizajn za lik Pinocchija. Lutke filma grade Mackinnon i Saunders (Corpse Bride).

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.