Planovi Marvela za četvrtu fazu MCU-a

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Avengers Endgame je vrhunac dosadašnjih priča iz MCU. Film je kraj treće, ali ujedno i početak četvrte faze MCU-a. Uz Endgame dolazi i niz (još bez naslova) filmova koji bi trebali usrećiti nas obožavatelje u bliskoj budućnosti.

KOJI ĆE SVE FILMOVI BITI U ČETVRTOJ FAZI?

Endgame dovršava priču koja je započela u Infinity War i vodi izravno u fazu 4, koja započinje sa Spider-Man: Far From Home 5. srpnja 2019. A kada kažemo izravno, mislimo izravno – film „će početi nekoliko minuta nakon što priča iz Avengers 4 završi“, kaže producentica Amy Pascal. Dugo očekivani solo film Black Widow je u razvoju – konačno! Predsjednik tvrtke Marvel Studios Kevin Feige potvrdio je nastavak za Doctor Strange u bliskoj budućnosti. Također, Black Panther 2 dovodi redatelja Ryana Cooglera natrag u MCU za još priča o Wakandi.

Četvrta faza MCU Tehix 1

Disney je malo sramežljiv kada su u pitanju filmovi iz četvrte faze, a Feige je rekao da će tako i ostati do daljnjega. Ipak, nitko nam ne brani nagađati koji bi to mogli biti filmovi. Marvel jako voli nastavke, tako da očekujemo da će Captain Marvel 2 i Ant-Man and the Wasp 2 biti jaki kandidati za četvrtu fazu. Što se tiče Guardians of the Galaxy 3, James Gunn je najavio da bi film trebao biti u četvrtoj fazi kako bi dovršio trilogiju. Međutim, nakon Gunnovog iznenadnoga otpusta, film je odgođen na neodređeno vrijeme i Feige je obećao da će se dogoditi. U iznenađujućem potezu, Gunn je ponovno vraćen kao redatelj 15. ožujka, ali prvo će režirati nastavak za Suicide Squad. Zbog svega toga, ne bismo trebali očekivati Guardians of the Galaxy 3 prije 2022. godine. Hoće li film i dalje biti dio faze 4? Do sada ništa nije potvrđeno i prema Feigeu, Marvel neće objaviti nijedan film četvrte faze sve do Spider-Man: Far From Home.

KAKO ĆE ČETVRTA FAZA BITI DRUGAČIJA?

Vjerojatno ste primijetili da nismo spomenuli niti jedan nastavak za Iron Man, Captain America ili Thor kao kandidate za četvrtu fazu. Špekulacije o tome kada će se najveće MCU zvijezde – osobito Robert Downey Jr. i Chris Evans – oprostiti od Marvela, već su godinama popularna razonoda među Marvel oobžavateljima. Velika je vjerojatnost da će Avengers Endgame označiti kraj puta za nekoliko likova. Struktura pripovijedanja koja je uspostavljena u MCU vjerojatno će se i dalje nastaviti. Neki glumci će se zadržati, ali očekujemo velike promjene. Neki likovi će umrijeti, dok će neki otići u mirovinu.

Četvrta faza MCU Tehix 2

Najbolji primjer toga jest Bucky (Sebastian Stan) za kojega se smatra kako će preuzeti kao Captain America umjesto Stevea Rogersa. Također, Spider-Man (Tom Holland) je očito postavljen kao središnji lik četvrte faze. Potaknut Foxovim uspjehom s Deadpool i Logan, Feige govori o mogućnosti prihvaćanja drugih, „eksperimentalnijih“ žanrova poput horora. Zainteresiran je za „svemirske stvari“, te je obećao da Marvel ima planove za oko 20-ak filmova od kojih bi neki mogli „predstaviti likove za koje su ljudi možda čuli“. A uz Disneyevu kupovinu Foxa, postoji potencijal za uključivanje X-Men i Fantastic Four u MCU. Iako, prema Feigeu, može biti nekoliko godina prije nego što se počne ozbiljno razmatrati o njihovome uključenju pa možda neće utjecati na četvrtu fazu uopće. Marvel ima materijal – sada moramo samo čekati i vidjeti kako će ga koristiti.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here