PlayStation 5 dolazi ove godine, što sve znamo za sada?

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Playstation 4 je službeno dosegao kraj svoga životnoga ciklusa, to nam je i sam Sony rekao. Što je sljedeće? Neizbježno, odmah mislimo na PlayStation 5. Što će nam donijeti nova konzola i kada možemo očekivati njegov dolazak?

Sony je trenutno veoma tajnovit o specifičnim planovima za PS5, ali znamo da će datum izdavanja konzole sigurno biti otkriven u nadolazećim mjesecima što je potvrdio predsjednik i glavni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment Shawn Layden. Osim toga, predsjednik Sonya Kenichiro Yoshida potvrdio je da tvrtka radi na konzoli sljedeće generacije u intervjuu za Financial Times. Sony Japan je podnio zahtjev za novi patent kompatibilnosti koji bi osigurao da sve buduće konzole podržavaju prošle Playstation platforme. U teoriji, ta tehnologija bi omogućila da na budućim hardverima igramo PS1, PS2, PS3 i PS4 naslove. PlayStation 5, kojega projektira Mark Cerny, navodno sadrži prilagođeni Zen 2 procesor iz AMD-a koji će biti više nego sposoban za imitaciju staroga hardvera ako ovaj patent dođe do ostvarenja.

Playstation 5

Iako smo veoma nestrpljivi za vijesti o datumu izlaska konzole, ne možemo kriviti Sony što želi  još nekoliko godina držati PS4 na tržištu s obzirom da ima ogromnu i odanu bazu igrača. Uostalom, PS4 Pro je još uvijek relativno nov na tržištu i njegov izravni konkurent, Microsoftov Xbox One X, još je noviji. Prema analitičaru gaming industrije Hideki Yasudi i njegovoj tvrtki Ace Economic Research Institute, „uvođenje PS5 bit će krajem 2019.“ Distribucija za 2019. godinu bila bi mnogo ranije nego što se očekivalo i moglo bi dati Sonyju stvarnu prednost jer bi konzola izašla prije Xbox Two.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here