PlayStation 5 dolazi ove godine, što sve znamo za sada?

5,440LIKELajkaj
6,104FOLLOWFOLLOW
33FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

Playstation 4 je službeno dosegao kraj svoga životnoga ciklusa, to nam je i sam Sony rekao. Što je sljedeće? Neizbježno, odmah mislimo na PlayStation 5. Što će nam donijeti nova konzola i kada možemo očekivati njegov dolazak?

Sony je trenutno veoma tajnovit o specifičnim planovima za PS5, ali znamo da će datum izdavanja konzole sigurno biti otkriven u nadolazećim mjesecima što je potvrdio predsjednik i glavni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment Shawn Layden. Osim toga, predsjednik Sonya Kenichiro Yoshida potvrdio je da tvrtka radi na konzoli sljedeće generacije u intervjuu za Financial Times. Sony Japan je podnio zahtjev za novi patent kompatibilnosti koji bi osigurao da sve buduće konzole podržavaju prošle Playstation platforme. U teoriji, ta tehnologija bi omogućila da na budućim hardverima igramo PS1, PS2, PS3 i PS4 naslove. PlayStation 5, kojega projektira Mark Cerny, navodno sadrži prilagođeni Zen 2 procesor iz AMD-a koji će biti više nego sposoban za imitaciju staroga hardvera ako ovaj patent dođe do ostvarenja.

Playstation 5

Iako smo veoma nestrpljivi za vijesti o datumu izlaska konzole, ne možemo kriviti Sony što želi  još nekoliko godina držati PS4 na tržištu s obzirom da ima ogromnu i odanu bazu igrača. Uostalom, PS4 Pro je još uvijek relativno nov na tržištu i njegov izravni konkurent, Microsoftov Xbox One X, još je noviji. Prema analitičaru gaming industrije Hideki Yasudi i njegovoj tvrtki Ace Economic Research Institute, „uvođenje PS5 bit će krajem 2019.“ Distribucija za 2019. godinu bila bi mnogo ranije nego što se očekivalo i moglo bi dati Sonyju stvarnu prednost jer bi konzola izašla prije Xbox Two.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei omogućuje održiv razvoj digitalne ekonomije u Aziji

Huawei posluje u skladu s načelima otvorenosti, inoviranja, suradnje i dijeljenog uspjeha, i odlučan je u namjeri da svim pojedincima, kućanstvima i organizacijama pruži...

Huawei razvio Super Uplink tehnologiju za još veću brzinu i nižu latenciju 5G mreže

Super Uplink tehnologia povećava performanse od 20% do 60% za promet uzlazne veze u 5G mreži dok se stopa za korisnike povećava dva do...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here