PlayStation 5 će vjerojatno u sebi imati AMD Ryzen procesore

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

O petoj generaciji PlayStation konzola čujemo baš dosta novih detalja i glasina ovih dana, a jedna od zanimljivijih je i ta da će nova Sonijeva konzola koristiti AMD Ryzen procesore.

Glasina se pojavila na sajtu Phoronix, koji je otkrio da jedan od zaposlenih u Sonyu radi na podršci za AMD Ryzen arhitekturu u LLVM kompilatoru, koji ima zadatak da instrukcije prevodi u čitljivi kod kako bi ih računar(u ovom slučaju procesor) obradio. Podrška se ogleda u prilagođavanju i optimizaciji procesora kako bi imao što iskorišteniju snagu, a pošto PS4 i PS4 Pro koristi potpuno drugačiju vrstu AMD procesora, ovo može da znači samo da se radi o PlayStation 5 konzoli.

PlayStation 5Iako se radi o glasini ovo je vrlo vjerovatno, pogotovu kada pogledamo samu arhitekturu novih AMD-ovih procesora i njihovi moć uz nisku potrošnju energije, a podsjećamo vas da PS4 koristi AMD procesor kao i Radeon grafiku, što također povećava vjerovatnoću da je ova glasina istinita.

Između ostalog, vođa PlayStationa je izjavio kako je PS4 ušao u finalnu fazu životnog ciklusa, što naravno nije neki povod za uzbunu, već jednostavno znači da će prodaja konzola krenuti da opada, i da će se u daljem periodu izdavač više okrenuti ka digitalnim servisima(PS Plus) i razvoju novih ekskluziva.

PlayStation 5 će vjerojatno u sebi imati AMD Ryzen procesoreOva izjava takođe upućuje da nam se bliži dolazak “petice”, ali brojni izvori upućuju na to da će se to dogoditi 2021. godine, a lako se može desiti da je i ranije vidimo.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here