Pokémon Detective Pikachu – RECENZIJA

5,457LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

Dugo iščekivani film Pokémon Detective Pikachu napokon je pretpremijerno prikazan u kinima. Ovo je prva igrana adaptacija vjerojatno najpopularnijeg i najuspješnijeg serijala Pokémon franšize. Mogu reći i jedna od boljih adaptacija neke video igrice (Detective Pikachu 2016.) u skorije vrijeme.

Pokémon-Detective-Pikachu recenzija

Žanr: akcija, avantura, komedija
Godina: 2019.
Redatelj: Rob Letterman
Producent: Mary Parent, Cale Boyter, Hidenaga Katakami i Don McGowan
Glavne uloge: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Kathryn Newton…
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 104 minute
Datum izlaska: 03. svibanj 2019.
U kinima od: 16. svibanj 2019.

Film započinje ne tako veselo, nakon što dobije poziv da je njegov otac, detektiv Harry Goodman poginuo u nesreći, naš glavni karakter Tim Goodman udružuje se s detektivom Pikachuom kako bi otkrio što se zapravo desilo. U tome će im pomoći mlada novinarka Lucy Stevens i njezin pokemon Psyduck.

Glazbena podloga mi se jako dopala, glazba je u potpunosti odgovarala sceni na filmu. Pa mi tako u niti jednom momentu gledanja film nije odvratila pozornost, skroz se uklopila u 104 minute filma.

Pokémon Detective Pikachu - recenzija Ono što ovaj filma podiže na veliku ljestvicu jesu pokemoni koji su se iz crtanih prenijeli na filmska platna. Warner Bros. je u toj kategoriji napravio veliki iskorak, pa se tako CGI svijet pokemona u potpunosti sklopio sa realnim svijetom. U koliko budete gledali film obratite pažnju na same pokemone koji se prikazu u scenama filma, ti pokreti, ta realnost, ne bi ste nikada rekli da je to film. Posebno sam iznenađen samim Pikachuom i volio bih pohvaliti u jednoj sceni odlično napravljen posao sa divovskim Torterrama. Da vam ne otkrivam cijelu scenu kada pogledate shvatiti će te o čemu pišem. Usudio bih se reći da su mi pokemoni bolji u ovome segmentu, ali svaka čast i za animirane crtane.

Likovi u filmu su pogođeni, njihove priče su odlično razrađene, a karakteri Pokémona su i više nego autentično preneseni na platno. Justice Smith i Kathryn Newton protagonisti filma odlično su se uklopili u svoje uloge i dali veliki doprinos dinamici filma. Spoj Pikachua i dobro poznatog Ryan Reynolds definitivno je pogođen. Smatram da je Ryan Reynolds odličan izbor i da je uspio pretvoriti Pikachua u svoga lika.

Film je definitivno ostavio sve bez teksta, te je produkcijska kuća Warner Bros. otišla jedan korak dalje. Film je po najnovijim podacima diljem svijeta zaradio preko 160 milijuna dolara, a još nije počelo ni službeno prikazivanje u nekim državama. Volio bih vidjeti još neki nastavak na ovaj film jer realno može se sagraditi jedna dobra filmska franšiza iz ovoga filma. U koliko ne znate što gledati, mi vam preporučamo da to bude Pokémon Detective Pikachu, mi smo ga gledali pretpremijerno u CineStar 4DX Mall of Split.

 

NAJNOVIJI ČLANCI

Potvrđena dva nastavka na film Halloween (2018)

Iako smo svi mislili da je Halloween završio prošle godine izravnim nastavkom na film iz 1978. godine, prevarili smo se. Universal je prije par...

Cats dolazi na velike ekrane sa zvjezdanom glumačkom postavom

U kina diljem svijeta dolazi jedan od najboljih Broadway mjuzikala Andrewja Lloyda Webbera – Cats. Voljeni mjuzikl režira Tom Hooper, dobitnik Oscara koji je...

The Diamond Casino & Resort je novi GTA Online update! Kockanje i nove misije stižu 23.07.

GTA je vani već šest godina, a i dalje je jedna od najigranijih igrica na tržištu. Tako velika popularnost je definitivno radi konstantnog sadržaja...
Pokémon Detective Pikachu
9

KRATKI PREGLED

Odličan prijenos pokemona iz animiranih crtanih na filmsko platno, odlična spoj glazbe s scenama i vrhunski obavljen posao oko vizualnih efekata i CGI kategorije. Film definitivno zaslužuje buduće nastavke, jako puno se može izvući iz ovoga filma i pretvoriti to u jednu uspješnu filmsku franšizu.
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here