Posljednji Srbin u Hrvatskoj – RECENZIJA

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Primjetio sam da pretežito pišemo o stranim filmovima, ali kada imamo ovako solidan film ne znam zašto ne bi pisao ponešto i o našem, domaćem. Šteta je ne prokomentirati i domaću scenu. Posljedni Srbin u Hrvatskoj nam donosi priču o zombijima, koju smo imali priliku vidjeti u velikom broju stranih serija i filmova.

Žanr: horor, komedija
Godina: 2019.
Redatelj: Predrag Ličina
Producent: Predrag Ličina
Glavne uloge: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Rene Bitorajac, Bojan Navojec, Nikša Butjer
Zemlja: HR
Trajanje filma: 90 minuta
Datum izlaska: 28. veljače 2019.
U kinima od: 28. veljače 2019.

“Posljednji Srbin u Hrvatskoj” je hrvatsko-srpska koprodukcija i mogu reći da je dosta kvalitetno napravljena. Film sam po sebi je jedna teška provokacija usmjerena gotovo prema svima, Srbima, Hrvatima, Bošnjacima i Slovencima.

“Posljednji Srbin u Hrvatskoj” odigrava se sedam godina nakon bankrota naše zemlje, no ne spominje se kada je to bilo. U njoj je čista nezagađena voda postala dragocjenost, luksuz koji si mogu priuštiti samo bogati. Glavni junak je ekstrovertni Mićo (Krešimir Mikić), koji vozi skupi kabriolet i nehotični je svjedok toga kako zaražena voda pretvara Hrvate u zombije. On je zapravo Srbin i zove se Milan Motika, što se pokaže presudnim u daljnjem razvoju događaja. Ispada da su Srbi iz Hrvatske iz nekog razloga otporni na opasni virus.

Važnu ulogu ima Hrvojka Horvat, naša Wonder Woman, žena koju svi obožavaju u regiji. Pravo joj je ime Franka Anić, ovisnica je o morfiju i prava suprotnost junakinji (Hristina Popović). Zatim Slovenka Vesna (Tihana Lazović), koja je upletena u kompleksnu zavjeru na međunarodnoj razini te skinhead Maks (Dado Ćosić), čija nacionalna podvojenost izazove dodatnu zapetljanost u događajima.

Film mi je sam po sebi genijalan. Naša draga Severina glumi u filmu, ali nisam je navodio jer je skroz nebitna u njemu. Iskreno bi njenu ulogu izbacio skroz. Najveća fora u filmu što ekstremnu hrvaticu Hrvojku glumi Srpkinja, dok Motiku glumi Hrvat. Film sam po sebi ne mogu smatrat hororom, ali zbog strašnih scena valjda i nekako spada u tu kategoriju. U jedno sam siguran, odlična komedija, koja vas neće razočarati.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...
Posljednji Srbin u Hrvatskoj
9

KRATKI PREGLED

Nakon pomnog razmišljanja bi li film uopće pogledao, odlučio sam se na hrabar potez da ga odgledam. Nisam požalio i film će vas drzati nasmiješenim kroz gotovo čitavo vrijeme trajanja, uz pokoje izmjenjivanje nježnosti i teških provokacija.
Avatar
Mario Jerinićhttp://www.tehix.org
Ljubitelj Marvela i DC-a, generalni ljubitelj dobrih filmova neovisno o žanru i obozavatelj krimi serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here