Preopterećenje mreže? Kako su velike društvene mreže dočekale pandemiju

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
38SubscribersSubscribe

Zadnjih par mjeseci borimo se sa već poznatim virusom COVID-19, pa se tako i naš portal uključio u borbu protiv zlobnog virusa te je na dnu stranice postavio važne stavke kojih se poželjno pridržavati u svakodnevnom životu, a objavila ih je svjetska zdravstvena organizacija. No mi nismo tu da pratimo razvoj i tok virusa već da se zapitamo i da vas upitamo kako provodite vrijeme u izolaciji. Već par dana pratimo tok i opterećenost društvenih mreža i pretraživaća kao što su Google i Yahoo.

Već dosta puta ljudi su se žalili kako im YouTube nekada zna zaštekati, kako im se na Instagramu ne žele učitati slike, kako preko Vibera teže se šalju poruke i kako Snapchat zna otvarati story po 40ak sekundi. Jesu li se velike društvene mreže pripremile na ovaj val i imaju li dovoljno jake server pitanje je upravo u ovo vrijeme.

Uz društvene mreže porasle su i pretplate na Netflix, Amazon PRIME VIDEO i Disney+ kanalima za strimanje i gledanje popularnih serija i filmova. Pa je tako Netflix neke serije koje se mogu reproducirati u 4k i 2k rezolucijama na televizorima, kompjuterima i laptopima smanjio na 1080p rezoluciju kako bi smanjili resurse stranice.

Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.