Pročitajte ovo umjesto da gledate 21 Marvelov film prije Avengers Endgame

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Avengers Endgame – 11 godina i 22 filma. Završetak jedne velike ere MCU-a. Kako biste spremni išli u kino gledati vrhunac Infinity sage, pripremili smo vam ovaj mali vodič kroz svijet Marvela. Ako biste pak željeli pogledati sve filmove, slika ispod vam pokazuje točan red filmova. Uživajte!

MCU

POVEZANOST SVIH FILMOVA

Marvel Cinematic Universe, poznatiji kao MCU, građen je u fazama. Faza 1 nam donosi origin priče Iron Mana, Hulka, Thora i Captain America. Film The Avengers iz 2012. godine, spaja sve te junake i to je bio prvi film u kojem je prikazan Thanos i njegova potraga za Tesseractom. U fazi 2 vidimo nastavke originalnih priča i upoznajemo neke nove likove – Guardians of the Galaxy i Ant-Man. Faza 3 nam donosi potpuno novu generaciju junaka, generaciju koja je budućnost MCU-a – Doctor Strange, Spider-Man, Black Panther i Captain Marvel. Sve faze su imale dijelove i komadiće koji su navodili put do filma Infinity War.

ŠTO SU TO INFINITY STONES?

Infinity Stones (Space Stone, Reality Stone, Power Stone, Mind Stone, Time Stone i Soul Stone) kontroliraju različite aspekte postojanja koje moćna bića mogu izravno koristiti. Kamenje je oduvijek postojalo, ali svi su bili u različitim oblicima sve dok ih Thanos nije sakupio i stavio u svoj Infinity Gauntlet. Ako ste gledali filmove vjerojatno ste vidjeli svo kamenje, ali morali ste dobro obratiti pažnju na detalje.

Infinity Stones Tehix

Mind Stone (žute boje) se nalazio u Lokijevom žezlu, Space Stone (plave boje) u Tesseractu koji se pojavio u više filmova, Time Stone (zelene boje) u ogrlici doktora Strangea – Eye of Agamotto, Reality Stone (crvene boje) se pojavio u Thor: The Dark World pod imenom Aether, Power Stone (ljubičaste boje) smo vidjeli u obliku sfere kada je Ronan želio uništiti Xandar u Guardians of the Galaxy i Soul Stone (narančaste boje) upoznajemo tek u filmu Infinity War. Kamenje je snažno samo po sebi, no kada ih je Thanos sve sakupio njegove moći su postale gotovo neograničene.

TKO JE THANOS?

Thanos dolazi s Titana i vjeruje da je jedini način na koji će svemir biti stabilan jest ograničavanje stanovništva. Čak i prije nego što je stekao svo kamenje, ovaj ljubičasti izvanzemaljac već je izvršavao svoju misiju. Od planeta do planeta, uništavao je pola života na njemu i usvajao siročad rasa koje je ubio. Naravno, pošto je genocidni luđak, nije baš bio jako dobar roditelj. To je dovelo do toga da su se neka njegova djeca okrenula protiv njega. Gamora je jedna od njih i Thanos ju je žrtvovao kako bi dobio Soul Stone u Avengers: Infinity War. Nebula je još jedna od njegovih kćeri koju je usvojio i koja ga mrzi. Ostaje živa nakon njegovoga genocida i vidimo je s Iron Manom. Za razliku od uobičajenih zlikovaca, Thanos je zapravo pobijedio naše junake jer je uvijek bio jedan korak ispred njih. Međutim, ostaje vidjeti je li njegova pobjeda trajna ili ne.

Thanos Tehix

INFINITY WAR – SAŽETAK

Avengers: Infinity War ostavio je naše junake u raspadanju – da ne spominjemo cijeli svemir – nakon što je Thanos iskoristio Infinity Gauntlet kako bi izbrisao pola svog života u svemiru. Žrtve: Black Panther, Bucky, Groot, Scarlet Witch, Falcon, Mantis, Drax, Star-Lord, Doctor Strange, Spider-Man, Maria Hill, Nick Fury, Gamora, Loki, Heimdall, Vision kao i The Wasp, Hank Pym i Janet van Dyne, što smo vidjeli u Ant-Man and The Wasp.

Potvrđeni preživjeli: Black Widow, Captain America, Iron Man, Thor, War Machine, Okoye, M’Baku, Rocket, Nebula, Bruce Banner, Ant-Man, Hawkeye i Carol Danvers. Rukavica je prikazana kao slomljena ili u krajnju ruku teško oštećena nakon uporabe. No ne znamo je li je to učinilo u potpunosti neupotrebljivom.

STORMBREAKER

Hela je možda uništila Thorov malj Mjölnir, ali sad je novo oružje u igri. Sjekira/malj Stormbreaker vraća se Thorovoj ruci kao i njegov prethodnik te uzrokuje munje i vatru. Očigledno djeluje i kao Asgardov Bifrost, sposoban trenutačno teleportirati svoga gospodara na bilo koje mjesto u svemiru. Stormbreaker je možda jedino oružje koje može nauditi Thanosu. Tko zna koje će druge sposobnosti otkriti u filmu Endgame?

Thor Tehix

HAWKEYE

Jedno od glavnih pitanja koje su mnogi od nas imali za vrijeme filma Infinity War – „Gdje je Hawkeye?“ Clint Barton posljednji je put viđen u filmu Civil War, kada ga je Rogers izvukao iz zatvora zajedno s ostalim saveznicima protiv registracije. Znamo da je nakon toga pristao na kućni pritvor kako bi bio sa svojom obitelji.

Ronin Avengers Endgame Tehix

Najava za Endgame potvrdila je da će preuzeti svoj alternativni identitet iz stripova – Ronin. Teorija, poduprta njegovim veoma tužnim izrazom u najavi, jest da je njegova obitelj bila žrtva Thanosovoga genocida.

NEOČEKIVANI POVRATI LIKOVA

Obećano nam je da ćemo vidjeti lica na koja smo i zaboravili te mislili da ih je nemoguće ponovno vidjeti u MCU. Izvršni producent Michael Grillo otkrio je da je Tilda Swinton (The Ancient One iz Doctor Strange) snimila neke scene za Endgame. Frank Grillo također se vraća kao Brock Rumlow, kojega možda bolje poznajete kao Crossbones. On je služio kao jedan od dvostrukih agenata unutar SHIELD-a. Upoznali smo ga u filmu Captain America: The Winter Soldier. Očekuje se povratak oboje zahvaljujući teoriji o putovanju kroz vrijeme. No kada imamo Infinity Stones, postoji niz načina na koje se sve to može odigrati.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here