Redragon Vata – Recenzija

5,313FansLike
6,289FollowersFollow
57FollowersFollow
112SubscribersSubscribe
www.trust.com

Zahvaljujući suradnji koju smo ostvarili sa slovenskom tvrtkom Colby na recenziju nam je stigla odlična mehanička tipkovnica iz Redragona. Riječ o Vata modelu čiju detaljnu recenziju čitate u nastavku.


PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

Tipkovnica dolazi u vrlo lijepoj kartonskoj kutiji. Na prednjoj strani istaknut je dizajn same tipkovnice i oznaka na kojoj piše kako na ovaj proizvod dobivate čak 3 godine garancije. Na zadnjoj strani možete pročitati i neke od mogućnosti same tipkovnice. Osim same tipkovnice u paketu dobivamo i alat za vađenje tipki, kao i alat za zamjenu samih mehaničkih tastera. U paketu dobivamo i po 2 tastera u plavoj, crvenoj, smeđoj i crnoj boji tako da ih možete kombinirati s već postavljenim plavima.


SPEFICIKACIJE

Tipkovnica je mehaničkog tipa i dolazi uz Outemu Blue switcheve, odlično simuliraju one svima poznate MX Blue tastere te je stvarno odličan osjećaj kucati i igrati se na ovoj tipkovnici. Tipkovnica podržava anti-ghosting što je vrlo važno u gamingu. Tipkovnica osim redovnih tipki posjeduje i  pet makro tipki čiji je sustav podešavanja vrlo jednostavan i opisan je u uputstvu. Tu su i multimedijalne tipke koje se nalaze na vrhu tipkovnice, ali i one koje aktiviramo korištenjem FN + F1-12 tipki. Na samome kraju imamo i kotačić koji je iznimne kvalitete.  


KABEL

Kabel je dug 180 cm i poprilične je debljine što govori o njegovoj kvaliteti. Nažalost nije pleten što je jedna mana. Na kraju je feritna jezgra i naravno USB priključak.


DIZAJN

Redragon Vata vrlo je lijepog i minimalističkog dizajna, a važan faktor u cijelom dizajnu je i završena obrada i izbor materijala. Same tipke izrađene su od vrlo kvalitetne plastike dok se ispod njih nalazi RGB osvjetljenje. Gornja strana tipkovnice izrađena je od aluminija, a zadnja od plastike. Jedina mana dizajnu je nedostatak odmorišta za dlanove, ali s vremenom se navikne tako da to ne predstavlja ozbiljan problem. Vata zahvaljujući gumenim stopicama na donjem dijelu odlično stoji i ne kliže po površini, a iste ima i nogicama kada tipkovnicu podignemo.


LED RGB OSVJETLJENJE

Tipkovnica posjeduje vrlo lijepo osvjetljenje koje se nalazi ispod samih tipki, ali i na bočnim stranama u vidu RGB traka. RGB se može detaljno podešavati u softveru kojeg možete preuzeti s Redragon službenog sajta. Tipkovnica ima 18 različitih efekata što je samo po sebi odlično i svatko će pronaći onaj koji mu najbolje odgovara. Dio RGB-a možete kontrolirati i pomoću kombinaciji dodatnih tipki koje se nalaze na samome vrhu tipkovnice.


SOFTVER

Softver je vrlo lijep i jednostavan za korištenje. Imate 3 profila koja možete podešavati po vlastitim preferencijama. Tu je naravno kontrola RGB efekata i mogućnost snimanja makroa.


ZAKLJUČAK

Redragon Vata sjajna je tipkovnica koja pruža odličan osjećaj prilikom korištenja. Za cijenu od 70 eura ovo je jedna od najboljih tipkovnica koju možete kupiti i topla je preporuka svima koji si žele kupiti malo ozbiljniju mehaničku tipkovnicu.

  • OUTEMU Blue switchevi
  • Kvaliteta izrade
  • RGB
  • Bogat popratni paket
  • Odmorište za dlanove
www.trust.com

REVIEW OVERVIEW

Redragon Vata
9

KRATKI PREGLED

Redragon Vata sjajan je proizvod i definitvno služi svojoj svrsi, a to je gaming. Redragon Vata gotovo je savršen proizvod i zato zaslužuje Best Buy i Alpha Gold priznanje.
Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.