More

  Sjajan spoj digitalizacije i obrazovanja – Školska knjiga uspješno lansirala aplikaciju „Asistent”, prve reakcije učitelja odlične

  „Asistent” omogućuje učiteljima da više vremena provedu s učenicima.

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  93SubscribersSubscribe

  S početkom nove školske godine aplikacija Školske knjige „Asistent” dobila je prve korisnike, a u nešto više od mjesec dana primjene nailazi na sjajne reakcije učitelja. Riječ je o prvoj aplikaciji u Hrvatskoj koja je jedinstveno i cjelovito rješenje za svakodnevni rad i pripremu nastave te vođenje pedagoške dokumentacije za učitelje. Tom aplikacijom učiteljima je omogućeno da više vremena rade ono u čemu su najbolji – poučavaju učenike svih dobi – a namijenjena je članovima 5+ klub programa Školske knjige.

  Upotrebom „Asistenta” učitelji ne samo što štede vrijeme za pripremu nastave već imaju i pomoć u prilagodbi nastave svakom učeniku posebno. Osim toga, uza svaki je nastavni sat dostupan i probran digitalni sadržaj te korisne poveznice vezane uz nastavno gradivo, a sve je to učiteljima dostupno u samo nekoliko klikova.

  Suvremena tehnologija mora biti u korist obrazovanja. Mi smo željeli istinski pomoći učiteljima u onome što rade, a to je ulaganje vremena i truda u poučavanje naših mladih. Htjeli smo im olakšati, pa smo se za pomoć obratili edukacijsko-rehabilitacijskim stručnjacima, pedagozima i psiholozima, kao i programerima. Ishod te suradnje donio nam je aplikaciju koja bi mogla postati najbolji prijatelj svakog učitelja, a samim tim i naših učenika, objašnjava Matilda Bulić, izvršna direktorica Školske knjige.

  Glavne prednosti „Asistenta

  „Asistent” pomaže učenicima s teškoćama – uzimajući u obzir potrebe svakog učenika, s pomoću aplikacije učitelji mogu jednostavno kreirati planove na mjesečnoj, polugodišnjoj i godišnjoj razini. Uz to, aplikacija sadržava savjete koji im pomažu u pristupu svakom učeniku. Ta edukativna opcija bila je zajednička želja učitelja, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka i Školske knjige, a ujedno je i jedna od glavnih prednosti aplikacije.

  Obogaćuje nastavu i kreira raspored – s pomoću aplikacije učitelji mogu prilagoditi kalendar svojem rasporedu. Svaki je nastavni sat popraćen skraćenom pripremom, aktivnostima, korisnim poveznicama i odabranim digitalnim sadržajem, a cijela je priprema udaljena od učitelja samo nekoliko klikova.

  Aplikacija oslobađa učitelje suvišnog dijela administracije – unutar kalendara školske godine nalazi se digitalni nastavnički dnevnik. Učitelji u njemu mogu imati pregled gradiva koje je obrađeno uz rasporede sati i sve bitne datume u školskoj godini. Tako mogu redovito pratiti sve bitne nastavne procese.

  Aplikacija Asistent uvelike je pojednostavnila moju pripremu za radni dan. Stručna podrška za rad s učenicima s teškoćama, precizno planiranje, odlični prijedlozi aktivnosti, direktne poveznice s digitalnim sadržajima i brzina administrativnih poslova čine Asistent jedinstvenim i inovativnim u svijetu obrazovanja (i znanja). Moj  Asistent  je pametan, učinkovit, drži sve na jednome mjestu i ništa ne zaboravlja. Odjednom se oslobodilo vrijeme za mene i moje učenike. Hvala Školskoj knjizi, izjavila je Nataša Botica, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ kralja Zvonimira u Solinu.

  U nekoliko mjeseci aplikaciju je razvio velik tim stručnjaka iz raznih područja u suradnji s učiteljima iz cijele Hrvatske. Među njima su bili i edukacijsko-rehabilitacijski stručnjaci koji su svojim bogatim iskustvom uvelike pomogli u pripremi individualiziranih kurikuluma.

  Avatar
  Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
  CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

  ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.