Star Trek Picard – serija koju jedva čekamo vidjeti

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
55SubscribersSubscribe

Kapetan Jean – Luc Picard će se svečano vratiti na male ekrane u CBS-ovom projektu Star Trek Picard. Sir Patrick Stewart se vraća voljenoj ulozi iz The Next Generation obilježavajući povratak korijenima franšize nakon mnogih prequela i rebootova tokom godina. Mnogi detalji se još uvijek čuvaju u tajnosti, ali činjenice koje znamo ukazuju na uzbudljivu radnju i odstupanje od standardne formule franšize.

STAR TREK PICARD ĆE PRATITI ŽIVOT KAPETANA NAKON FLOTE

Star Trek Picard će nam pokazati život Picarda u mirovini. Malo detalja je poznato o radnji serije, ali glasnogovornik CBS-a komentirao je: „Jedina stvar koju možemo potvrditi jest da će serija istražiti sljedeće poglavlje Picardovoga života…“ Autor serije Alex Kurtzman dodao je da će Picardov život biti vrlo različit od ono što obožavatelji znaju zbog uništenja Romula u JJ Abramsovim filmovima. Kurtzman je dodao kako mu je život radikalno izmijenjen raspadom Romulanskoga carstva.

Star Trek Picard Tehix 1

S obzirom na njegov status zvijezde, pogotovo u Star Trek vodama, Patrick Stewart uspio se izboriti za veliku ulogu u kreativnim područjima stvaranja serije. Pisac Michael Chabon raspravljao je o Stewartovome utjecaju na seriju, ističući kako je Stewart želio vidjeti Picarda u avanturama i situacijama koje se razlikuju od onoga što su obožavatelji vidjeli prije. Stewart je inzistirao na tome da ovaj projekt bude drugačiji od ostalih Star Trek projekata, tj. mješavina poznatoga, onoga čega se obožavatelji sjećaju i neočekivanoga. Kurtzman i njegovi suradnici predstavili su svoju ideju Stewartu i očito je bila dovoljno nova i drugačija kada je osvojila legendarnoga veterana glume.

GLUMAČKA POSTAVA I EKIPA IZA KAMERE

Nova lica okružuju dragoga nam kapetana. Alison Pill (American Horror Story Cult), Harry Treadaway (The Crown) i Isa Briones (Hamilton) potvrđeni su kao članovi nove glumačke ekipe, uz Santiaga Cabreru (Big Little Lies) i Michelle Hurd (Blindspot). Nisu otkriveni detalji o likovima koje će glumci utjeloviti. Još je neizvjesno hoće li se William Riker ili ostatak Picardove ekipe pojaviti u Star Trek Picard, ali Jonathan Frakes će raditi s Patrickom Stewartom iza kamera kao redatelj nekoliko epizoda.

Star Trek Picard Tehix 3

U godinama nakon njegove uloge u The Next Generation, Frakes je postao visoko cijenjeni redatelj, a režirao je dva Star Trek filma i brojne epizode Star Treka tijekom nekoliko serija. Povratak Jonathana Frakesa nije jedina uzbudljiva redateljska vijest. Redateljica serije Star Trek Discovery Hanelle Culpepper režirat će prve dvije epizode, označavajući prvi put da je žena redatelj debitirala i napravila pilot serije Star Trek.

DATUM PREMIJERE

Picard će se vratiti na televizijske ekrane kasnije ove godine, budući da je datum premijere trenutno postavljen za kraj 2019. godine. Produkcija je započela prošle jeseni kada je službeno najavljen povratak Patricka Stewarta, a snimanje je konačno započelo u travnju. Ljubitelji koji s nestrpljenjem očekuju povratak kapetana Picarda neće morati dugo čekati.

Star Trek Picard Tehix 4

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.