fbpx

Što je to #ReleaseTheSnyderCut i čemu zainteresiranost?

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
37SubscribersSubscribe

Vjerojatno ste po društvenim mrežama naišli na kampanju „Release The Snyder Cut“, ali ne znate o čemu je riječ ili kako je zapravo do nje došlo. DC je, u suradnji s Warner Bros., 2017. godine objavio film Justice League. Film je zaradio samo 657 milijuna američkih dolara. Ovo „samo“ zvuči suludo naspram brojke, dok ne uzmete u obzir da je u film uloženo 300 milijuna američkih dolara. Nakon premijere filma, kritičari su ukazivali na razne probleme. Od tona filma, zbrkanoga scenarija, do žurnoga rukovanja od strane DC-a. No, za obožavatelje DCEU-a, krivac je drama iza kulisa. Točnije, odlazak izvornoga redatelja filma Zacka Snydera. Tako je započela mitska priča u superjunačkome svijetu – legenda o Snyder verziji filma. 

Snyder Tehix 1

ŠTO JE TO SNYDER CUT?

Zack Snyder, redatelj filmova Watchmen i 300, bio je izvorni redatelj filma Justice League. Tijekom postprodukcijskoga procesa, pretrpio je strašan gubitak – smrt svoje kćeri. Kao rezultat toga, odstupio je od filma te je sve dorade prepustio Jossu Whedonu koji je najpoznatiji kao tvorac serije Buffy The Vampire Slayer i redatelj filma The Avengers. Prema nekim izvorima, Whedonove izmjene promijenile su zaplet i ton filma, dajući mu ljepši i optimističniji osjećaj. Za neke obožavatelje DC-a, ovaj nagli pomak tona bio je razlog neuspjeha filma. Zbog toga je bilo lako pretpostaviti da je originalna verzija koju je Snyder sastavio bila kohezivnija i ugodnije kinematografsko iskustvo. Tako su obožavatelji započeli kampanju da DC objavi „Snyder cut“,tj. verziju filma koju je redatelj većinom sastavio prije odlaska iz projekta. Unatoč širokoj podršci unutar obožavatelja, ti su rani dani u kampanji obilježeni zbrkom. Mnogi su pretpostavili da ne postoji Snyderov rez filma, barem ne u obliku koji je za objavu. No, sve se to promijenilo kada je sam Snyder potvrdio da njegova verzija filma postoji te da je više u skladu s njegovom izvornom vizijom i u obliku koji je za objavu. Mjesec dana kasnije, sam Aquaman, Jason Momoa, tvrdio je da je vidio Snyderovu verziju i da je „sssiiiiick“.

ZAŠTO JE #ReleaseTheSnyderCut PONOVNO POPULARNO MEĐU OBOŽAVATELJIMA?

Nakon reakcije Jasona Momoae, pokret za Snyderovom verzijom je bio jak samo među obožavateljima. Sve do prije tjedan dana kada su zvijezde filma Justice League na Twitteru iskazale svoju podršku za Snyder verzijom filma. Da, Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot) i Cyborg (Ray Fisher) su javno obznanili svoju podršku za Snyder verziju filma.

Hoće li ovo sve potaknuti Warner Bros na objavljivanje famozne Snyderove verzije? Postoji li uopće Snyder verzija? Vrijeme će reći. No, svakako DC junake želimo ponovno vidjeti na velikome zaslonu.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here